måndag 17 oktober 2011

Hemmagjord söndagsmiddag

Nu i helgen har jag haft städdagar i såväl bostadsrättsföreningen som i kolonin. Krattat, sopat, grävt... Nästa helg stängs vattnet av i kolonin och det är bye-bye tills det sätts på i april nästa år.

Det betyder att bloggens trädgårdsbestyr kommer att minska drastiskt, vilket de redan har gjort. NU vrider det mot pyssel och matlagning istället. Jag hoppas att ni kommer att vara med mig ändå? Det är många som läser men få som kommenterar. Lämna gärna en kommentar eller ett önskemål om vad ni vill att jag ska ta upp i bloggen.

Igår åt vi kalkonstek till söndagsmiddag, och jag måste verkligen rekommendera kalkonkött för er som kan få tag i det. Vitt kött är mycket nyttigare än rött kött och klimatsmartare (även om naturligtvis vegomat är ännu smartare). Jag handlar all min kalkon hos Ingelstad kalkon som har två butiker här i Göteborg. De har en massa gott som frestar.

Varje månad finns ett erbjudande som man får om man är medlem (kostar ingenting). Blir man miljökund får man erbjudande på nätet och lite extra rabatt. Den här månaden är det kalkonstek som är erbjudande och man får 30 % rabatt på kilopriset. Jag köpte både färdigmarinerad och färsk utan kryddor.
Bild från www.ingelstadkalkon.se
Jag stekte köttet i en gryta på spisen och lät det sedan koka i ganska stark buljong tillsammans med lök och morötter.

När innertemperaturen var 70 grader tog jag upp köttet och gjorde kantarellsås av skyn. Till detta åt vi potatis och blomkål. Från hemmaskafferiet smakade vi en massa goda saker till:
Svart vinbärsgelé, äpplemos, päronchutney, äpplegelé med timjan... Det blev kanske lite väl många saker men vi ville prova om allt smakade gott och det gjorde det!

4 kommentarer:

 1. Håller med Dig kalkon är toppen

  SvaraRadera
 2. Låter jättegott!
  Kram, Sanna

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag glömde att skriva att köttet inte alls krymper lika mycket som t.ex. nöt- eller fläskkött gör vid tillagning. Därför är det högre priset kanske mer motiverat.

  Tack för att ni tittade in! Kram!

  SvaraRadera