onsdag 19 oktober 2011

Höstens olika färger

Regn och blåst avlöser varandra och ibland agerar de samtidigt. Solen har dock tittat fram mellan molnbankarna i dag och lyst på de vackra röda höstlöven. Jag saknar lönnen på vår gård, som sågades ner för att den skymde vissas trädgårdar. Löven var alltid så vackra om höstarna - gula, orange och röda. Nu ser jag min grannes fula brunrandiga markis istället.

Jag har inte en enda blommande blomma i min lägenhetsträdgård i år. I kolonin däremot blommar höstastern med lila, skära och djuprosa blommor. Rudbeckian är nu nedklippt - på bilden nedan kan ni se hur kronbladen fallit av och det enda som återstår är den bruna mitten av blomman.
Vad blommar hos er, kära läsare?

3 kommentarer:

 1. Här på sydsvenska höglandet har det redan varit frostnätter så de flesta träden står kala medan gräsmattan är full av gula löv att kratta. Frosten har inte lyckats rå på våra lågväxande buskrosor och höstastrar men annars är det tomt på blomsterprakt

  SvaraRadera
 2. Ja, kratta får en inte alltid att skratta...

  SvaraRadera
 3. Vilka ljuvliga höstastrar, superfina!! Näää, här blommar det inte heller just nu, börjar redan längta till våren och grönskan igen :)) Har dock en lönn på min tomt, en klotlönn som jag gillar jättemycket. Har tänkt ta in lite höstlöv och dekorera med till helgen, får se om det blir bra.

  Stööörsta kramizen aka

  SvaraRadera