söndag 23 oktober 2011

Vinterkänning

I dag har jag haft känning av vintern - inte bara att det varit kallt utan också att kolonisäsongen är över för det här året. Definitivt. Pang bom liksom. Klockan tio imorse stängdes vattnet av för det här året, och vi hällde spolarvätska i den torrlagda toaholken (visa av förra årets dyrköpta erfarenhet. Då frös toan sönder). Luckorna sattes upp för fönstren, trädgårdsmöblerna flyttade in under huset, krukor bars in och de sista päronen togs tillvara.

Det känns lite sorgligt när det lilla huset bommas igen, men det kommer ju en ny vår, med nya härliga stunder.

Det jag gläds åt så här års är allt pyssel man kan göra inomhus. Igår gjorde jag de första julkorten. Den första glöggen har vi redan druckit och jag har börjar smygsurfa in på julsidor på nätet. En blogg jag inte kan undvara är http://julaftonsmorgon.blogg.se/ Det är en enkel men rolig blogg utan en massa pekpinnar och krav på att man ska göra hemgjorda saker i papper och halm. Bloggen är för den som gillar julen eller det som är runtomkring julen. Kika in du också!
Bild: http://www.broarne.se/
Jag blir alltid sugen på att baka (ännu mer än i vanliga fall) när adventstiden närmar sig. De här söta bakformarna finns att köpa hos http://www.broarne.se/

Hur är det med er - har ni börjat längta till advent än?

4 kommentarer:

 1. Adventstiden är härlig men jag vill först hinna njuta av lövens färgprakt och det klara fina höstvädret. Blev lite besviken när jag såg adventsljusstakar i ett skyltfönster idag.
  Kram bp

  SvaraRadera
 2. Ja, så är det ju. Jag njuter mest av den förväntan som finns inför adventstiden. Jag har gett mig själv totalt julförbud innan mitten av november. Det är ju endast advent jag gillar - självaste julen är inget rolig.

  SvaraRadera
 3. Jag längtar till advent och är barnsligt förtjust i julen! Älskar att pynta o greja och känner inte så mycket krav längre. Vis av ålder och att barnen är stora kanske? Skönt är det iaf,då kan man ju njuta mer!
  Mwn jag håller verkligen med om att julskyltniningen är väl tidig!
  Kram Gisela

  SvaraRadera
 4. Ja, julen kan vara mysig. Ofta är det förknippat med de jular man haft som barn, eller hur!? Jag tyckte aldrig att julen var särskilt rolig när jag var liten, så det är nog därför jag inte gillar den så mycket. Men advent som sagt... Tack för att du tittar in på min blogg! Kram!

  SvaraRadera