onsdag 26 oktober 2011

Inga små barn längre...

Ibland önskar jag att mina barn var små igen - särskilt när jag ser roliga leksaker som jag vill köpa. Ibland köper jag dem till mig själv (guuud så dumt tycker lilla B) och ibland tänker jag att det får bli när jag får barnbarn...

När jag hittade den här skojiga låtsasmaten på Ikeas hemsida t.ex. - då blev jag köpsugen. Vet inte om jag kan köpa det till hundarna kanske? Men de skulle nog inte uppskatta korvar av tyg... Bilden är från http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90185754/

Jag tycker att det är väldigt roligt med leksaker och har sparat en del från när jag var barn. Jag fick så många fina leksaker och var alltid rädd om dem, så mycket finns kvar än. Bäst var alla små leksakshästar i plast med figurer till som satt på hästarna. Jag hade också en ridskola i plast med boxar, hagar och olika små redskap av plast. Väldigt fina och naturtrogna, tillverkade i England så klart.

Numera finns det inte några leksaksaffärer värda namnet - bara den danska kedjan som tagit över leksaks-Sverige. Ja, det finns ju någon annan också men vad hände med goa gamla butiken Leksaksmagasinet t.ex? Hemma i Karlskrona, där jag lade det mesta av min veckopeng innan jag började lägga den på Bokhörnan istället.

I stadsdelen Haga i Göteborg finns dock Liten Karin, som har fina leksaker, om än ganska dyra. Å andra sidan kan jag tycka att det kanske är bättre med lite färre saker av hög kvalitet! Här finns fina hästar och andra djur som verkligen ser ut som djur. Dockskåpsgrejer och mjuka djur. Värt ett besök!


Bild från Liten Karins hemsida
 En annan fin leksaksaffär finns på Södra larmgatan i Göteborg. Krabat & co heter den och är lite i samma stil som ovan nämnda affär. Skillnaden är att här är det lite mer actionleksaker än i Liten Karin. Dockor och mjukdjur finns i båda men i Krabat & co hittar du riddare och monstergrejer, fast inte plastiga utan fint gjorda. Både för killar och tjejer.

Jag gillar deras låtsasamat som ju är lite mer välgjord än Ikeas. Men priset är ju också ungefär tio gånger högre.


Bild från Krabat & co:s hemsida

2 kommentarer:

  1. Jag minns våra stall. Vad vi byggde och grejade. Fina hästar, hinkar, spadar, grepar, skottkärror, ja allt som hörde till ett stall och livet runt det. Jag minns vad din ridlärare hette men inte min. Och inte att förglömma, de dråpliga gubbarna.

    Tack för den minnesutflykten.

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Ja, August och Gustav ja! Min mor har berättat hur roligt hon hade när hon lyssnade på vår lek. Oj, vad vi skrattade! Kram!

    SvaraRadera