tisdag 1 maj 2012

Att bara vara

I lördags kväll satt jag  och J i vårt lilla stugkök och tittade ut över Hallongången, där vår stuga ligger. Himlen över östra Göteborg färgades långsamt rosa och vi hade det så där riktigt bra och trivsamt, som vi har det när vi är i Eskilsro. Bilderna återger inte den djuprosa färgen på ett sätt som speglar verkligheten. Hela kolonin var som i ett rosa skimmer och det kändes som att blicka ut över en sagovärld.

En av de saker jag gillar mest, är att vi inte haft TVn på en enda gång den här säsongen. Vi pratar med varandra istället och njuter av naturen och allt som finns i och runt vårt lilla hus. Visserligen är jag ingen stor TV-tittare i vanliga fall, men J har TVn på hemma och ser på sport i stort sett varje dag. Men i stugan blir det annorlunda. Här passar vi mer på att "bara vara". Det är en svår konst i dagens samhälle.

Vad gör ni läsare när ni bara försöker "vara"? Hittar ni något sätt att få vila från stressen och vardagen?  

7 kommentarer:

 1. Underbara bilder Erika så härligt.Vi har tillbringat all tid idag och igår med huset och i trädgården. Tyvärr bor det knappt några barn andra barn här skumt har inte varit ett riktigt generationsskifte än så barnen blir lite uttråkade och bråkar med varann : ( kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Så skönt och avkopplande att bara vara... jag brukar läsa bok eller strötitta i någon mattidning när jag bara vill vara... funkar finfint!

  SvaraRadera
 3. I dag har jag bara varit i form av stillasittande i solstolen. Jag fullkomligt avskyr trädgårdsarbete och tycker att naturtomt är det bästa ;o). Min sambo har slitit i uthuset, och jag har då och då kommit med glada tillrop och passat upp med mat och kaffe. Sedan en långpromenad med en god vän, en härlig dag helt enkelt!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Och att vara tillsammans, prata i lugn och ro utan störande tv är mycket givande!

  SvaraRadera
 5. Mysigt! Jag är nog ganska dålig på att "bara vara". Glömmer bort här och nu i alla måsten och vill ibland. Men. Nu blir det ändring!
  Ha en fantastisk dag, fina du! //Elin

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar himmel! Det ser jättehärligt ut. Jag föredrar med att strunta itv:n ibland. Men tyvärr är det ganska ofta den är på när vi är hemma.

  SvaraRadera
 7. Vilket rosenskimmer över er! Skönt att bara få vara då!
  Kram bp

  SvaraRadera