måndag 11 juni 2012

Grill och pill hos kusin vitamin

I lördags var vi bjudna till kusinen på den fina ön Hisingen, fem minuters bussresa från centrum. Om ni inte varit på Hisingen kan jag tala om att det är en fin ö, sitt rykte till trots. Klart att det finns områden även här där man kanske inte län gtar efetr att bo, men centrala Hisingen är en pärla. Nära vattnet och nära stan. Och kusinen bor på sjunde våningen så utsikten är helt okej.
Bakom kusinens hus går de berömda linderödssvinen och bökar. De har bökat upp en hel massa sten och rötter så att kusinen och hennes grannar nu kunnat anlägga fina kolonilotter med bra odlingsmöjligheter mitt i stan. Vi inspekterade dessa innan vi gav oss i kast med kvällens verkliga övning - grill och skaldjurspill. Det blev goda grillade grönsaker på galler och fantastiska spett med marulk, färsk tonfisk, räkor och kolja. Dessutom grillade havskräftor som medförde en del pill för att få ut allt det goda som gömde sig i vrårna.

Det var riktigt kyligt så vi åt inomhus, trots att pergolan där vi grillade var ganska skyddad. Vi åt så vi blev vindögda alla fyra. Hjälp så gott det är med fisk och skaldjur. Jag älskar att bo på västkusten där vi har så mycket gott i havet. Havskräftor är så gott att det är konstigt att det inte är extra skatt på att äta dem. Men de är ju fasligt dyra förstås... Själv föredrar jag dessa före svenska insjökräftor till och med. Hur är det med er? Kräftor - vilka är bäst? Äter ni detta även då det inte är kräftskiva?

9 kommentarer:

 1. Tack för att du deltog i min lilla utlottning. Vilken härlig grillkväll trots kylan.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Grillat är gottigt! Ja kallt har det ju varit men idag känns det varmare, nu håller jag tummarna att det blir ännu varmare och mer sol!

  SvaraRadera
 3. Mums med grillat fina Erika. kramar Sofia

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Sitter framför fotbollen hungrig som en varg... Vill ha både grillat och kräftor.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Kräftor är bättre än fotboll, jag håller med! Kram!

  SvaraRadera
 6. Åh havskräftor är något vi sällan har här i Småland men när jag hittar några så kastar jag mig över dom som om det vore livet. Det säger en hel del om vad jag tycker om dom;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havskräftor ÄR lilvet! Så det så! : )

   Radera
 7. Jag och min man äter kräftor året om. Vi bunkrar upp i frysen när de är billiga och så frossar vi på dem trista och mulna kvällar. Jag äter helst insjökräftor, men det är inte så att jag tacka nej till havskräftor. Jag tackar inte nej till några skaldjur! Jag borde bo på Västkusten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det borde du! Fast östkusten är finare! Det är egentligen bara skaldjuren som är bättre här.

   Radera