torsdag 21 juni 2012

Pizza och primörer

Igår kom jag hem efter ett givande dygn på Vann spa (jag vann alltså inte en spa-vistelse som någon trodde. Jag får sluta berätta om mina vinster, hihi!). I kylen låg två bitar mozzarella som snart skulle bli gamla och trötta om jag inte använde dem. Jag kom på den briljanta idén att baka en pizza.
Jag vet att det är billigare att göra sin egen deg, men trots allt tycker jag att det är hur bra som helst med de här färdiga pizza-bygge-kiten som man kan köpa i butik. Snabbt, lätt och gott.

På pizzan lade jag vad som fanns i kylen - rökt kalkon, plommontomater, tonfisk och lite kalkonfärs. Kryddat med oregano, basilika och chilipeppar blev det en mumsig rätt.

I mitt lilla trädgårdsland skördade jag alldeles späda nya rädisor och den första ruccolan som smakade helt fantastiskt!

Blomkål och spenat växer också där och ser väldigt lovande ut.

6 kommentarer:

 1. Inte illa ,bara av rester.
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk så bra det kan bli! Kram!

   Radera
 2. Tänkte bara hälsa att snart bär det av in till Lövmarknaden. Marknadskarameller ska inhandlas. Har fått en lång inköpslista av sonen, han drar till Öland och hinner inte in till staun.
  Håller med om att "fuska" med pizzadegen är ok. Man kan "fuska" med hela pizzan också, men då får man ju ingen kylskåpsrensning.
  Många kramar, S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så avis på dig! Tänk vad roligt vi hade på Lövis när vi var yngre! Köpte nougat och garavde åt folk vi såg. Det var tider det! Ät en karamell för mig också! Kram!

   Radera
 3. Mums, pizza är alltid gott :)

  SvaraRadera
 4. Hallå snäckan ser gott ut det där mums kram Sofia underbart med sol och värme : )

  SvaraRadera