lördag 9 juni 2012

Vänner i vått och torrt

När livet är tungt och man tycker att det inte finns så många ljusglimtar, finns det alltid vänner där för att plocka upp en från botten. Vänner som man kanske ibland tar för givet och glömmer bort att berätta hur mycket man uppskattar dem! Sådana vänner har jag. Jag upphör aldrig att förvånas över att det finns människor som bryr sig så mycket om mig och mitt välmående att de utan tvekan gör saker för att muntra upp och glädja mig.

I förrgår fick jag ett sådant där tjockt härligt kuvert med posten, vilket jag öppnade med stor undran. Inuti låg ett underbart trädgårdsmagasin fullt av de härligaste reportage, recept och tips för den som tror sig ha gröna fingrar (jag). Vännen S hade skickat denna för att glädja, trösta och muntra upp mig mitt i min stora trötthet. På tidningen satt en rosa lapp med uppmaning om att ta en paus och koppla av lite. Hon vet precis vad jag behöver göra. Önskar så att hon varit nära mig så att jag kunde fått väta hennes axel med mina glädjetårar, för självklart lipade jag en halvliter saltvatten till.

I dag var jag ute på en tur med fina vännen Pernilla, som snart ska till Uganda igen för att bland annat besöka vänner och äta den goda glassen hon provade sist. När jag kom hem efter detta stod en blomsterbukett utanför min dörr. Blomsterbud till mig? Jag som inte är särskilt van att få blommor rev mig i huvudet, men det stod ju mitt namn på papperet. Väl inne öppnade jag paketet och inuti fanns den ljuvligaste bukett av bland annat pioner som är en av mina absoluta favoritblommor. I buketten fanns ett litet somrigt kort med en enda kärleksfull rad från en vän sedan ungefär 25 år. Återigen kom tårarna i en flod.

Tänk så otroligt snälla vänner jag har!!! Vännen P är en riktig kämpe som har haft det kämpigt på många sätt i sitt liv, men som alltid står upp vad som än händer. Han klagar mycket sällan trots smärtor och ett antal jobbiga operationer. En vän i vått och torrt är han, liksom S. Jag är så tacksam över er vänskap och hoppas att jag kan återgälda er en dag. Ni betyder så mycket för mig. Tack!

Ljuvligaste buketten jag sett!


13 kommentarer:

 1. Ljuvliga blommor, en helt underbar bukett!
  Kram, S (igen)

  SvaraRadera
 2. Så härligt med vänner, de fåran verkligen inte glömma :) Buketten är underbar, förstår att du blev glad! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. de får man ska det stå... telefonen stavar som den vill... ;)

   Radera
 3. Jag hade velat plocka dig en bukett med torpets härliga blommor; förgätmigej, midsommarblomster, hundkex, mandelblom, smörblommor, gökärt, ängabollar, kråkvicker men du får nöja dig med tanken den här gången! Kram bp

  SvaraRadera
 4. Underbara vänner! Värmer även at höra vilka härliga människor du har runt dig!!!!

  Det är du mer än värd!

  SvaraRadera
 5. Åh, så fint! Vad härligt att höra att du har så fina vänner omkring dig. Du verkar vara en så fin person så det förvånar mig inte alls att du har en massa människor som bryr sig om dig! Hoppas nu att du tar dig den där pausen och myser med din tidning.
  Sköt om dig! Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Åh så underbart med riktigt goda vänner. De är mer värdefull än all världens rikedomar. Lyckos dig :) Och tack finaste du för din kommentar på Gullvive inlägget. Det är också en rikedom det du skrev. Tack!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Så fint med härliga vänner! Kram från mig!

  SvaraRadera
 8. Också ni är mina fina vänner, och peppar mig med era goa kommentarer! Tack alla bloggisar för er omtanke! Kram!!!

  SvaraRadera
 9. Man blir varm i hjärtat ....
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Fina vänner kan man aldrig få för många utav och det gäller att vårda dem väl, ungefär som blommor :)

  Tack för din kommentar på bloggen! Jag gjorde precis ett nytt inlägg, vet inte vad som hände innan.. Texten liksom försvann. Suck. Jaja, inlägget heter "Skrivandet". Läs det gärna.

  / Andrea

  SvaraRadera
 11. Goda vänner är verkligen underbart! Kram till dig, jag blir så glad för din skull
  Kram Gisela

  SvaraRadera