tisdag 24 juli 2012

Aalborg i solsken; kort rapport från semestern

Igår kom vi till Ålborg efter sex timmars intensiv cykling i fruktansværd motvind; nog den værsta jag har upplevt. En punktering hann vi med men eftersom stora F ær så hændig lagade hon den utan problem. Och myten om att Danmark ær helt platt kan jag slå hål på genast. Vi stretade upp før ett antal backar som var i stil med Hallandsåsen. Åtminstone kændes det så...

Vi sover hos en kille som heter Anders och som ær genomtrevlig på alla sætt. Jag sover på hans soffa medan stackars stora F legat ganska platt på en luftmadrass som vi efter ca 45 minuter inte orkade pumpa mer.

I dag har vi gjort centrala Ålborg och børjade med ett besøk hos en cykelhandlare/verkstad før att mitt bakdæck gått i dæck, hihi. Ny ventil och ny slang på plats.

Sedan har vi på grund av mitt knæ tagit det lugnt och mest turistat i stan. Glass och lunch vid vattnet har vi hunnit med och besøkt diverse mataffærer. Det får bli ett senare blogginlægg, denna danska mat. Pålæggschoklad, hrm... Och kalvnjure och liknande på restaurangmenyerna. Det skulle aldrig funka i Sverige. Njure? Eller?

Jag vill passa på att hælsa med en extra kram till lilla B som passar min lilla hund medan jag ær ute och cyklar (mer æn vanligt). Vi sover i Ålborg en natt till innan vi cyklar vidare mot Hjørring imorgon. Kram till alla!

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att höra att ni har det bra. Var lite orolig över vilka slags soffor ni skulle stöta på, men Anders soffa verkar det inte vara något fel på i alla fall. ;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt äventyr ni gör! Roligt!! Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt vännen, det är bara att njuta av semestern! :) Kram!

  SvaraRadera