söndag 15 juli 2012

Ciabatta modell större


I fredags bakade jag bröd, jorå-så-att... Ibland glimtar det till hos den här bloggerskan minsann. Bröd är jag ju som jag tidigare berättat värdelös på, men tänk vad bra med ett brödmix som gömmer sig i skåpet. Bara att plocka fram och blanda till och skjuts ner i en långpanna. Nu skulle ju det här blivit små ciabattor, vilket på italienska betyder tofflor, men jag orkade inte stå och greja utan gjorde en gigantiskt ciabatta i en hel långpanna.

Himmel så god den blev! Fluffig och lätt och välsmakande till tusen. Jag tog faktiskt lite extra jäst fats det enligt paketet fanns i mjölet. Dessutom lät jag degen jäsa extra länge efter att min degblandare gett den en längre brottningsmatch.

Brödet skar jag sedan i stora bitar och fyllde med kycklingfilé, pesto, mozzarella, sallad och paprika. Detta blev bra lunch för de arbetande killarna i kolonin. Men nu är de, tro det eller ej, färdiga med dräneringen. Jag  är så trött på vatten och översvämningar nu. Vi får se vad framtiden utvisar men det ryktas att de ska gräva upp hela min trädgård här hemma i väster också, men det vägrar jag att tänka på för tillfället.

Kram på er!


6 kommentarer:

 1. Ja, varför inte baka en stor ciabatta istället för många små! Bra gjort och jag kan tänka mig att brödet blev nu också saftigare! Kram vännen!

  SvaraRadera
 2. Ju större desto bättre! Det gäller nästan ALLT ;)

  SvaraRadera
 3. mums mums mums hade gärna smakat ; ) kram på dig finis Sofia

  SvaraRadera
 4. Härligt med hembakat :) Ju större desto bättre kram Diana

  SvaraRadera
 5. Smart idè och så går de så mycket snabbare.
  älskar ciabatta så gott och härligt när de räcker till många

  SvaraRadera
 6. Tycker du det är svårt att baka bröd så måste du testa långjästa bröd. Bara röra ihop, jäsa i rumstemperatur och baka ut. Inget knådande alls. Det enda som kan vara bra att ha är en våg.

  http://remsansbistro.blogspot.se/search/label/Långjästa%20bröd

  SvaraRadera