måndag 2 juli 2012

Mat för hungriga arbetare

De senaste två åren har mitt liv präglats av översvämningar, i källaren såväl i kolonistugan som i min lägenhet där jag bor permanent. Den här bloggen är inget forum där jag klagar över min belägenhet men jag passar på att nämna detta eftersom det har stor betydelse i mitt liv. Just nu har vi en snubbe som gräver och dränerar runt kolonistugan, och det kräver att J är där och hjälper till att forsla bort det uppgrävda, dvs lera, jord och grus. Hela veckan! Hans fina barn L och A har varit där och hjälpt till hela dagen och jag är imponerad över deras slit. Själv har jag inte kunnat göra mer nytta än att förse herrarna med fika och lunch. De var väl värda rejälv mat när de jobbat så hårt!

När jag kom till kolonin var planen att herrarna skulle intaga sin lunch på gatuköket vid spårvagnshållplatsen men det satte jag P för. Värre mat har jag sällan smakat, så det blir inga fler turer dit, tack så mycket. Men vad hittar man på när skåpet i i stugan är relativt tomt och inspirationen tryter? Tja, jag fick i alla fall ihop en tomatsås med squash, vitlök och örter. Till denna kokade jag färsk tortellini och stekte snabbtinad kalkonchorizo ut frysen. En sallad av hemodlad ruccola och lite jordgubbar överringlad med balsamvinäger med päron toppade lunchen. Inte så illa för att vara "hitte-på" i all hast.

Stackars J kom hem vid halv sju, uttröttad av allt grävande och körande. Efter ett varmt bad med ryggmassage fick han citronstekt kycklingfilé med ugnsstekt potatis med vitlök och citronyoghurt. Återigen ruccola, men nu med rädisor och citron. För visst är det så att en god middag är precis vad man behöver efter en dags hårt arbete!? Har ni några projekt nu i semestertider eller tar ni det lugnt som man bör? Vi har tyvärr inget val, men efter regn kommer solsken. I slutet av veckan ska vi på en spa-vistelse, jag och J. Det kommer nog att bli precis vad vi behöver efter den här veckan...

10 kommentarer:

 1. Lycklige J som har Dig, så omtänksam och snäll.
  Översvämningar, fy tusan! vi hade ett översvämmat avlopp i källaren för några år sedan...vi vadade i skit...stövlar och gasmask;)
  Vårt projekt just nu, är en ny uteplats på framsidan och målning av huset. Maken håller på att gräva hål, hål och hål för att kunna gjuta så det går att regla för golvet. Yngsta dottern håller på att ta körkort så det är mycket skjuts och däremellan målning av möbler och sömnad...så latmanssemester blir det inte i år heller.

  Ha det gott!!
  kramar Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, avloppsvatten kan få en att hålla sig för skratt... Jag tänker på de som jobbar som avloppsrensare i vissa länder. De dör av gaserna och smutsen.

   En semester utan göromål är svår om man bor i hus antar jag. Jag har egentligen inget emot att jobba hemma men när det aldrig blir bra utan problemen fortsätter - då känns det tungt. Men det är bara att bita ihop... Kram till dig!

   Radera
 2. Du kan ju konsten att sätta guldkant på en tung arbetsdag,god mat piggar ju alltid upp.

  SvaraRadera
 3. Åh men du är väl då alldeles för underbar som lagar så god mat åt dem. Att du kan trolla fram något så gott är ju makalöst. Du kan trolla!

  Sv; Ja, dina kinder ligger risigt till ska du veta OCH pannan också alltså ;))

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Håller med dig, absolut bättre att svänga ihop något enkelt till dem än att ska köpa mat. Det går ofta trolla med ett fåtal ingredienser och sommar är bästa tiden.
  Översvämningar är inget kul. Jag har haft vatten i källaren och vatten rinnande genom våra två våningsplan genom taket...

  SvaraRadera
 5. Jag blir alltid så hungrig när jag kommer in till dig! Mums. Här är vi riktiga rädisälskare så salladen såg inte helt fel ut! Ha en underbar kväll!

  SvaraRadera
 6. Håller med MammaElva, blir nu så hungrig så...

  Var snällt av dig att förse dem med mat, dessutom arbetar de säkert bättre med din mat i magen.

  Vårt projekt är uthuset, men där är det bara Lars som sliter. Mitt projekt är att förse honom med min mat och fika, så han arbetar bättre. Annars är mitt projekt att ta det kolugnt!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Du är snäll som förser dem med din goda mat, är lite avundsjuk!

  SvaraRadera
 8. Åhhh snälla fina Erika. Tufft med översvämningar : ( styrke kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Det vattnas i munnen på mig! Vilka fantastiska "hittepårätter" du har skapat! Mycket kärlek i dessa förstår jag.

  Vad gulligt av grabbarna att ta i och hjälpa dig...förstår att det hade varit omöjligt annars!!

  kram kram ifrån Sanne

  SvaraRadera