måndag 30 juli 2012

Gillar ni er hustrus bak? Våra kakor har samma smak!

Rubriken sägs ha funnits på en skylt utanför ett bageri för länge sedan. Roligt tycker jag, men så har jag ju lite annorlunda humor, hrm. Mitt bakande går framåt när det gäller bröd. I kväll gjorde jag ett bröd helt utan recept, på torrjäst, vetemjöl, olivolja, vatten, oregano och örtsalt. Jag jäste degen ganska ordentligt efter att ha knådat den i min degmaskin länge och väl.

Degen kavlade jag sedan ut till en väldigt platt kaka som täckte nästan en hel bakplåt. När den jäst lite ytterligare penslade jag den med olivolja och strödde över nigellafrön, små och svart frön med lite nötig smak. Man kan rosta fröna innan så framträder smaken tydligare. Gillar man inte dessa frön, eller har svårt att få tag i dem kan man ju ta vallmofrö eller sesamfrö istället.

Kvällens middag blev lite häll-ihop av allt möjligt eftersom vi åker iväg imorgon igen. Då gäller det att tömma kylen, så att ingen mat förfars. (Jag har så SVÅRT att slänga mat.) Därför pillade jag ihop en lite getost-toast  var åt mig och J. Rågbröd i botten, en rejäl skiva getost på, honung av god kvalitet ringlad över, lite svartpeppar och så in i ugnen på 225 grader tills osten får färg. Till denna serverade jag rostade valnötter. Jag tycker att detta är vanvettigt gott och skulle gärna tryckt i mig två stycken, men då hade nog J blivit ledsen, hihi.

Dessutom kokade jag varsin kronärtskocka som vi mumsade i oss med smör och citron. Oj, så gott!
5 kommentarer:

 1. Godetid vad gott : ) kramar Sofia

  SvaraRadera
 2. Men mums! Note to myself: Gå inte på Erikas blogg hungrig.. Nu får jag leta upp någon gammal rostmacka och drömma om ditt bröd.

  SvaraRadera
 3. Lite foccacia-stuk på brödet, gottigt!

  Hel kronärtskocka har jag aldrig ätit faktiskt. Får kanske hamna på min to-eat-lista.

  Kram Malin

  Vad ska ni nu iväg på tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, nu ska vi åka och hälsa på min dotter som bor utanför Örebro. Lite loppisar hoppas vi också på. Kram!

   Radera