tisdag 8 januari 2013

Värmande vetekudde och färsbiffar!

Jag har fått en låsning på höger sida från axeln och ända ner under skulderbladet. Polotröja, halsduk och vetesäck är på plats. Jag är snyggare än nånsin, haha! Min kollega Håkan antydde i dag att jag bara gick omkring så för att jag ville ha uppmärksamhet... Han ska få stryk, det är ett som är säkert, men först måste jag bli bra i axeln igen.




I dag blir det inget inlägg om någon köksmaskin utan helt enkelt ett recepttips. Jag lagade några rätter ur Monikas vardagsmat häromdagen och frös in för att ha lite färdigt i frysen. Bra att tina upp och värma nu när vardagen sätter in igen. Den boken är ett fynd för bara 229 kronor!







Färsbiffar med paprikasås

500 g nötfärs (jag tog kalkonfärs)
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 dl ajvar relish
flingsalt och svartpeppar
smör till stekpannan

Sås
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde)
1 dl vatten
flingsalt och svartpeppar
1 dl finhackad persilja
2 kvistar färsk timjan (repa av de små bladen)

Blanda ströbröd med mjölk och låt stå i fem minuter.

Under tiden: Hacka lök och paprika till såsen. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna utan att de tar färg. Blanda ner tomatpuré, grädde och vatten. Rör om. Koka upp, sänk värmen och låt såsen småputtra några minuter.Smaka av (jag tillsatte en skvätt kalvfond istället för salt och en tsk rökt paprikapulver).

Blanda nu ner färsen i ströbrödsblandningen. Tillsätt också ajvar relish, salt och peppar. (Jag petade i lite tomatpuré också). Forma ca 12 biffar och stek dem sedan gyllene, ca 3 minuter på varje sida. Lägg ner biffarna i såsen, stör över persilja och timjan.

Servera med klyftpotatis och en god sallad.


7 kommentarer:

  1. Kanonbra bok, fick den i julklapp och den har redan gett mig mycket inspiration! :) Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Åhhhh vad den boken verkar fin och bra. Stackare med axeln morr då det gör ont : ( Jag är helt slut upp i arla morgonstund också lite simskola i Karlsborg på det gahhhhhhhh
    ; ) kramar från HJO din Sofia : )

    SvaraRadera
  3. Åh, våra största sympatier till dej och din axel. Har du provat med sån där värkgelé? Ja inte att äta alltså utan för att smörja in lite med.

    Hälsa Håkan att vi som heter Håkan ska vara snälla, så det så!

    Krya på dej-kramar

    SvaraRadera
  4. Ajajaj, du får krya på dig... inte alls kul att ha ont i axeln kram!

    SvaraRadera
  5. Vad jobbigt! Din stackare! Har en bra naprapat som brukar kunna lösa upp låsningar med ultraljud och massage. Dyr men duktig! Krya på dig! Kram bp

    SvaraRadera
  6. Oh, vad gott med ajvar relish i biffarna! Det brukar jag också göra! Men nu var det längesen...så tack tack för påminnelsen! :)
    Ha en fin dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera