Kakorna var helt oemotståndliga, vilket inte alla arbetskamrater var glada över, hihi! Det är svårt att tacka nej till en sådan kaka...
Bild: Lilla B |
Biskvibottnar
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0.5 citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Överdrag
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene, cirka 13 minuter.
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt espressokaffe. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett
eller slickepott. De ska bli toppiga. Låt stelna i kyl eller frys.
Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och
låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
Receptet ger 20 stycken biskvier.
Recept: http://www.recept.nu/leila_lindholm/kaka/agg_och_mejeri/chokladbiskvier/
Är galet sugen på att baka biskvier. Får det nog bli snart, kanske att bjuda på i butiken till helgen.
SvaraRaderaPöss
Kan tänka mig att arbetskamraterna var nöjda :) Jag har faktiskt aldrig bakat biskvier och jag tror att jag aldrig ätit sådana heller. Kram
SvaraRaderaåhhh vilken härlig arbetskamrat du är som bjuder på så härlig gofika : ) kram sofia som sitter på föreläsning som inte är så spännande tyvärr
SvaraRaderaMen gud vad det är gott med hemmagjorda biskvier! I like!
SvaraRaderaJag gillar verkligen biskvier!! Det är ju jättegott och passar så bra till kaffet :)
SvaraRaderaKram!
Så gott med biskvier:)
SvaraRaderaSvar: Ja restaurangen 4e våningen ligger i Örebro kan varmt rekommenderas här är länken http://www.4evaningen.se/restaurangen
Mmm...vilka goda! Mums!
SvaraRaderaDina kollegor blev nog mer än nöjda! :)
Ha en fin dag!
kram kram
//Lana
De ser verkligen jättegoda ut!!
SvaraRaderaInte dumt alls, varför har ingen av oss någon sådan kollega?
SvaraRaderaI stan finns det ett café där de har minibiskvier, små som femkronor typ, livsfarligt goda...
Kramar
Ser jättefina och framförallt goda ut... jag hade gärna velat vara din kollega ;) Kram!
SvaraRaderaBiskvier är farligt gott, man äter det allt för sällan bara!!
SvaraRadera