måndag 14 april 2014

Bloggträff med mersmak

I helgen var jag med på tidernas bloggträff. Malin med bloggen Malins diner hade ordnat de mest fantastiska studiebesök och matupplevelser som gjorde oss hänförda och till och med tystade en del av oss. åtminstone tillfälligt, vilket inte tillhör vanligheterna.

Jag kommer att blogg om våra upplevelser under veckan men än har jag inte hunnit smälta allt fantastiskt varit med om. Chokladprovning, kaffeskola och Prostens pizza. Bland annat. Håll ut så kommer det en mer utförlig rapport i dagarna.

Det är påskvecka och jag tillhör de som arbetar under veckan. Många andra lärare har lov men jag har en annan typ av tjänst som innebär att jag är på skolan även på loven, vilket innebär att jag får en hel del gjort som inte hinns med i vanliga fall. En skola utan elever är ingen skola, men jag måste erkänna att när det är lov får jag en liten paus från lärarrollen och kan ta nya tag inför kommande veckor.

Med påsken följer god mat och ofta varmare väder. Nu har ju kylan smugit sig på igen men som den optimist jag är hoppas jag på lite sol till helgen. Jag ska inte laga en massa sill och annan påskmat utan njuta det lilla i mindre mängder. Långfredag är vi bortbjudna och påskafton ska vi ha goda grannar hemma. Menyn för lördagen kommer under veckan.

Vanliga chokladmuffins kan man påskdekorera om man vill.
Jag är ombedd att ta med påsktårta eller liknande till långfredagens fika, och lägger pannan i djupa veck. Vad ska jag baka? Det är så svårt att välja, kan jag ibland tycka, när det finns så mycket gott. Kanske blir det tårta, kanske bakelser. Goda småkakor kan man också bjuda på men det får nog bli på jobbfikat. Här är några länkar till olika goda och fina kakor:

Citronpinnar från tidningen Hembakat hittar du HÄR.

Roliga och fina påskbakelser från Kryddburken finns HÄR.

HÄR hittar du också fina och, som det ser ut, lättbakade cupcakes.

Påskmuffins efter Leilas recept
HÄR finns goda och enkla muffins som jag bakade förra påsken åt mina elever.  3 kommentarer:

 1. Hela skolan, byggnaden kommer att vila från alla ljud. Det behövs nog. Och de som arbetar kan jobba bort saker i lugn och ro. Det behövs också. Även om en skola behöver sina elever måste man få en liten paus.

  Jag ska strax fara och handla åt svärmor sedan iväg på jobbet. Måste börja tidigare idag för det fattas personal. Känner mig inte särskilt "hej hopp så roligt". Får vara glad ändå att jag inte behöver jobba påsken utan blir ledig fredag till måndag.

  Vilken härlig helg och bloggträff ni haft! Har sett på instagram allt gott och roligt!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Jag ser fram emot att läsa om er fina bloggträff! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh... Det hade varit så kul att vara med och träffa er allihop igen. Ja, och de som jag inte träffat innan också så klart.

  SvaraRadera