måndag 17 oktober 2011

Fallfrukt

Den sista frukten är bärgad ur kolonins träd, men även den som fallit på marken. Det är faktiskt inte klokt vad mycket frukt som bara slängs varje år! Vi har delat ut till släkt och vänner men står ändå med en massa frukt kvar. Ikväll har jag kokat in päronhalvor i sockerlag med ingefära - gott till glass eller lättvispad grädde. Det är mat som minner om min mammas. Precis som Proust skriver om Madeleinekakor och de minnen de väcker, gör jag en resa tillbaka till barndomen då jag känner doften av ingefärspäron. Matminnen måste jag blogga om en annan dag!






3 kommentarer:

  1. Gav mina päron ett uppkok i rött vin+socker+kanel+rosmarin. Lät dem svalna i vinet och stå ett dygn och serverade med gorgonzola, rostade nötter sallad, krasse och ringlade balsamvinäger m fikon över. Mums som förrätt!
    Kram bp

    SvaraRadera
  2. Åh vilka fina bilder! Pax för en burk inlagda päron!

    SvaraRadera
  3. B: Vad gott det låter! Jag måste prova det!

    F: Det står en burk i kylen och väntar på att åka till dig!

    Kram på er båda!

    SvaraRadera