söndag 6 maj 2012

Femte mönstret och kalkonpizza

Bild: raz.blogg.se
Det sista mönstret av fem var inte lätt att välja. Det finns ju så många. Jag valde det spännande mönstret zick zack eller som vissa skriver, zig zag. Tablettasken Zig zag har inget mönster och tabletterna är vita - hur en fick sitt namn har jag undrat, men aldrig kommit på. Någon som vet? Jag älskade dessa tabletter när jag var barn och stoppade gärna hela munnen full. De var så där härligt sega och mintigt friska. De kändes nästan nyttiga på något vis.
Bild: blogg.st.nu
Huggormar har denna teckning på sin rygg, om de nu inte är svarta förstås. Jag hade en gång en klänning med mönster i zick zack, men man blev nästan lite yr av att titta på tyget. Numera blir jag yr av lite allt möjligt - karuseller som snurrar åt fyra håll samtidigt, av att titta upp mot himlen när jag står på en hög höjd och ibland av stressen på jobbet. Yr av glädje blir jag sällan, men det händer.

Zick zack hette också ett utskällt TV-program som lades ner utan större åthävor. Tydligen blev det någto fel med lottodragningen i första programmet och sedan var det kört. Lotto skojar man inte bort liksom. Zick zack finns också som läromedel och tydligen finns också en facebookgrupp med detta namn. Och då är det nog som min kollega, S-O brukar säga: "Står det inte på Facebook så har det inte hänt." Därför kan man vara säker på att mönstret zick zack finns...

Harar hoppar ofta i zick zack och jag tillåter mig att göra det i min text, så därför gör jag ett hopp direkt över till vad jag lagade till middag igår.

Jo, igår lagade jag pizza, vilket inte händer alltför ofta. Dels är det lite pill och dels är det inte världens nyttigaste mat. Men igår kände både jag och lilla B att det var dags för en hemlagad pizza. Jag köpte en färdig deg med tillhörande tomatsås (spicy enligt lilla B:s önskemål, själv ville jag ha extra tunn deg, men fick ge mig). Det är ganska roligt att öppna den där burken med degen i. Den rullar liksom ut som en boaorm utan förvarning. På tal om ormar och så innan... Vi var i kolonistugan och därför blev det köpedeg, annars brukar jag försöka göra egen. Men i stugan tillåter jag mig att vara lite lat. Där är ganska begränsat utrymme också.

På degen bredde jag ut medföljande tomatsås men pimpade lite med egenhändigt tillagad så. Lilla B ääälskar tomatsås och det ska vara MYCKET tomatsås på pizzan - annars är hon inte me'! På denna lade jag skivor av mozzarella, färska tomater, kalkonsalami (pepparvarianten) och en massa oregano. In i ugnen tills det doftade ljuvligt och sedan ut igen, på med färsk oregano och äta, äta, äta!  Vad har ni på er pizza om ni gör egen???

14 kommentarer:

  1. Hej på dig!

    Hamnade på din facebooksida och såg att du var vän med John Carroll. Världen är bra liten. Jag känner också honom. Jag var au-pair hos hans fru Maria och hennes barn, Elena och Alonso, för många år sedan. Både i Madrid och England. Lustigt måste jag säga!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Nämen!? Oj, då! John och jag har jobbat ihop på den skola där jag är nu. Ja, det är en mycket liten värld minsann! Han har två barn till nu - Aefa (tror jag att det stavas, och Sean). Han är i Sverige ibland - och hälsar på oss på min skola då och då. Han är verkligen jättetrevlig och bra på alla sätt.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har fortfarande kontakt med Maria då och då. De var och hälsade på i Glommen förra sommaren, tror jag det var. Galet bara att tänka på hur stora barnen är som jag passade, då det var runt 1 och 3 år gamla. Jag som inte är äldre än jag var då, menar jag...

      Kram kram

      Radera
  3. Pizza är gott... har du inte spanat in 4-timmarsdegen på min sida så gör gärna det... det är ett toppenrecept!

    Den där huggormen hu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, ja jag tänkte att det nog var någon som inte skulle uppskatta ormen... Ja, det ska jag verkligen titta på. Tack för tipset, snälla du! Kramar!

      Radera
  4. Hihi, sött inlägg (som alltid).
    Jag älskar hemmagjord pizza! Har oftast allt möjligt på. Är inte rädd för att blanda jag inte. Tonfisk, oliver, ananas, fetaost... Mums! Älskar även banan och curry på pizza. Men det viktigaste är nog en god tomatsås... och salami. Eller kanske stekt ägg? Hursom. Pizza är grymt!
    Ha en fin start på veckan söta du :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stekt ägg har jag aldrig provat, men det skulle säkert funka. Äldsta dotterns ex-pojkvän hade pommes frites på pizzan. Tydligen en Jönköpingspecialitet!

      Radera
  5. Jag tycker du är rolig hihi Du skriver så bra och verkligen en snygg övergång till pizzabakandet ;) Den där pizzan verkar ju underbart god. Hos oss är det fem viljor om vad det ska vara på pizzan. Sällan vi gör egen pizza alltså. Sist jag åt köpt pizza blev jag så dålig. hela natten med hemska magsmärtor och illamående. Magen var stor som en pilatesboll och det lät som en hel bubbelpool..eller tryckkokare kanske... Det var verkligen hemskt. Har hänt flera gånger dessutom. Äter aldrig mer pizza.

    Kramkram fina du! /Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, jag är själv nöjd med min övergång. Bra att du tycker om att läsa hos mig. Det triggar mig att fortsätta. Tusen tack!

      Radera
  6. Älskar att läsa dina inlägg kära bloggvän kommer du ihåg Zig Zag med choklad/mint? de var min favorit : ) Ha en fin måndag kära du det kommer nog snart något kul med posten : )) till dig från mig : ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de minns jag. Jättegoda! Hrm, jag älskar när jag får post. Nu blir jag nyfiken... Hihi , kram.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  7. Ormens mönster är så fint, även om själva ormen inte är så trevlig :) På vår pizza blir det oftast tomatpuré, pesto, majonnäs, vitlök, cheddar och mozzarella, mums! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, ormar ska väl helst inte komma för nära. Majonnäs på pizza har jag aldrig provat. Det låter lite skumt, men om du har testat så är jag övertygad om att det är gott.

      Radera