måndag 28 maj 2012

Inför studentfesten...

Nu är det bråda dagar. På torsdag tar lilla B studenten (lilla???) och det ska lagas, fixas och bakas. Temat är pastell och jag har slöjdat mina första vimplar i papper och hängt upp. Bilder kommer senare. Lilla B:s kameraobjektiv trasslar så jag inväntar stora F som kommer med sin kamera på onsdag kväll.

Det var inte så svårt att välja vad vi skulle bjuda på för mat - det svåra var att hitta på en dessert som fungerar. Så... Vi kommer att ha två desserter i miniformat istället för en. Nu har jag ett par läsare som förmodligen dyker upp på studenten, men det hjälps inte. Jag lägger ut ett par bilder på mitt första försök att kavla ut sugar paste.

Det var lättare än jag föreställt mig. Det svåra var att modellera något piffigt ovanpå de pyttesmå cup cakesen. Jag ville ha hjärtan men hade ingen så liten stans. Får se hur jag ska lösa det. De på bilden är banachokladmuffins med chokladkräm och så då sugar paste med vaniljsmak över. De små flaggorna på tandpetare har jag gjort på fri hand av scrap bookingpapper från Tilda design. Formarna är inköpta på Lagerhaus, och är en storlek nånstans mittemellan knäckformar och muffinsformar. Jag tycker att de blev ganska fina för att vara ett första försök...

Det här blogginlägget blir kort eftersom jag har en snarkande bulldogg som envisas med att ha hakan på min arm när jag ligger i sängen och försöker blogga. Jag ger upp. Bloggande har sin tid och hundgos måste få ha sin tid.

21 kommentarer:

  1. Ser finfint ut! Kommer göra succé, så klart. Jag har ingen student i år, synd för jag älskar studentmat. Gärna buffémat i mängder.

    Kram på dig!
    /Malin

    SvaraRadera
  2. Söta muffins och gott med banan och chokladsmak! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är få saker som är så gott som denna kombo! Annars är banan ingen favorit hos mig. Kram!

      Radera
  3. Åhhh vilka fina muffins/cupcakes förstår att du har det fullt upp nu min fina bloggvän. Hoppas det inte regnar på torsdag. Vilken lycka att få ha dig som mamma : )) Tyckte ditt6 inlägg var så bra om morsdag. Ingen är perfekt ingen! Alla har vi våra fel och brister men som du skrev kärleken till varann det är det som är det viktiga! kramar i massor Sofia

    SvaraRadera
  4. Vad kom 6:an ifrån den ska inte vara med ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Så där blir det jämt för mig. Jag råkar trycka på tangenter som jag borde låta bli...

      Tack snälla du! Jag tror att de flesta gör så gott de kan för att vara så bra föräldrar som möjligt. Någonstans har dock de flesta en önskan om att vara bättre, orka mer och allt det där. Men det räcker ju oftast med att göra så gott man kan. Och att ge sina barn gränslöst med kärlek. Kram!!!

      Radera
    2. Hahaha det var ju så kul! :))

      Ann-Louise

      Radera
  5. Som Sofia skrev, det är en lycka att ha dig som mamma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack gullhönan min! Knappast hälften mot lyckan att ha dig och stora F som döttrar! Ni är bäst!

      Radera
  6. Hej kom på en sak den fina vinsten (fina blocket) har inte kommit fram. Då vi bodde i Moskva kom all post bort ; ) nästan : / Men här hemma brukar det ju inte hända. Det är Därför som jag inte skrivit mer på bloggen om vinsten. Nu ska jag steka pannkakor till hungriga barn varma kramar Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar att skicka ett nytt block så fort jag hinner! Kram!!!

      Radera
  7. Å, vad sött! Och det låter ju så galet gott med bananchoklad. Mums!
    Lyck till med planerandet och donandet :) Det är en del sådant här med vill jag säga...
    Kram pårej! //Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var mumsiga! Det blir en lite annorlunda variant på studenten dock. Kram och ha det bäst!

      Radera
  8. Vad du är duktig på att fixa till det så trevligt och gott! Jag önskar att jag också var så. Visst kan jag men det blir liksom inte så som jag vill..helt enkelt..

    Vi har studentfirande fredag den 8/6 men inte blir det något av det som du gör... Han är ju kille iofs och är nöjd bara att få i sig nån mat någonstans för han har ju fullt upp hela dagen och kvällen. Vi har knappt någon släkt som kommer heller. Oj, vad det lät ledsamt nu :)) Men ibland önskar jag att en del saker var lite annorlunda bara. Lite annat bara.

    Kram fina du!

    Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, hit kommer inte heller så många. Min pappa ligger ju på sjukhus, bröderna mina bor en bit bort och kan inte heller komma och de flesta av Bellas vänner tar själva studenten den här dagen. Vi har ju studenten varje dag i två veckor - så många skolor som det finns här i Göteborg. Skolan där jag arbetar som lärare har studentfirande på fredag. Mycket tjosan blir det. Att jag fixar och donar är en yrkesskada från min tidigare jobbkarriär. Som dekoratör är det svårt att inte pilla och färgmatcha. det är liksom inte jobbigt utan sitter i fingrarna. Det som vore jobbigt för mig vore om det inte stämde. Säkert en störning som beror på att mamma slängde mitt lego när jag var fem år, haha! Er studentfest blir säkert bra. Men visst önskar man ibland att saker var annorlunda... Kram!

      Radera
    2. Ja eviga men pga kastat lego :)) Min kompis blev arg och fyllde en sopsäck med såna där små plastiga grejer som följer med kinder ägg. Arg på sonen som aldrig höll ordning. Hon fick ett utbrott, sonen grät och det blev ett himmelens liv! Sen fick lilla mamman dåligt samvete och plockade upp de saker hon visste han ville ha kvar. Inte lätt att vara mamma heller. Men det förvånar mig inte om han får eviga men av deras bråkande med varandra :)

      Kram

      Radera
  9. Smaskigt med muffins, bra smak kombination

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är näst intill himmelskt med banachoklad!

      Radera
  10. Vilka fina cuppisar du gjort och god kombination där :)

    SvaraRadera