måndag 9 juli 2012

Bubbelvatten och heta bad

Igår åkte jag och J till Sankt Jörgen Park Resort på Hisingen i Göteborg. Det var min present till J när han fyllde halvsekel nu i juni. Först klämde vi varsin sushi på stan och som vanligt tog jag för många bitar. Jag orkar aldrig äta fler än sex bitar och envisas ändå med att köpa åtta. Dumt! Sedan tog vi bussen mot lite avkoppling, värme, sköna bad, god mat och förhoppningsvis trevlig samvaro. Och så blev det. Vi hade till och med tur med vädret och kunde ligga och sola ute på en solaltan i någon timme innan vi gick in och simmade, flöt, badade, vilade, bubblade och skrubbade oss i spaavdelningen.

Bild från spaet

Vid åttatiden satte vi oss i restaurangen och serverades två mycket goda rätter. Först en carpaccio med löjrom, olika hembakade bröd och någon god dressing som jag glömt. Sedan stekt kungsflundra med färskpotatis, sparris, vaxbönor, morot och sockerärter. Otroligt gott när vi lyckats leta upp saltkaret. Jag är mycket restriktiv med salt men här saknade till och med jag det. Annars var det hög klass på maten.

I morse var det sålunda hotellfrukost som gällde. Vi sov lite längre än vi tänkt så vi hann inte med den planerade simturen på morgonen. Men vi hann botanisera bland yoghurt, lax, äggröra, kalkon, färsk frukt, vita bönor, stekta champinjoner och en massa annat gott. En lyxig detalj var att alla Brämhults juicer fanns på buffén. Jag drack två stora glas - de är så goda tycker jag. Särskilt den med jordgubb/lime. Jag rekommenderar verkligen ett besök här. Inga barn under tretton år, inget vilt partyliv, trevlig personal och bra rum.


Sedan var det tillbaka hem till verkligheten. Den här veckan bor Js barn hos honom, så jag är solokvist. Ja, jag har ju den lilla hunden så klart. Han är gott sällskap. På ett sätt är det ruskigt skönt att bara ha sig själv att tänka på. Jag har lyssnat på Daniel Sjölins sommarprat - rekommenderas om ni inte hört det. Sedan läste jag lite i Leif GW Perssons bok, Gustavs grabb. Jag är inte så imponerad av självbiografier men den är småtrevlig läsning, och ett tidsdokument på samma sätt som Mig  äger ingen av Åsa Lindeborg. Dessutom tilltalas jag av Leif GWs bufflighet.



Till middag lagade jag mig en stekt kalkonschnitzel med rotfruktsgratäng (ok, färdigköpt halvfabrikat, så bekvämt ibland) och till detta en sallad av min favoritfrukt, papaya, och ruccola ur egna trädgårdslandet. Papaya är bra att använda i marinader till kött också, gärna tillsammans med lök. Den gör så att köttet möras  fortare och det fungerar verkligen. Jag tror inte att man kan använda konserverad papaya till det, men den färska fungerar.

Vad gillar ni för frukt, så här i sommartider? Är det bara jordgubbar som gäller eller frossar ni i annat också?

6 kommentarer:

  1. Åh vad jag blev avis nu :) Glad för er skull förstås att ni haft det underbart men åhhh jag vill också njuta på spa och fint hotellrum med god mat och frukost. Vi åt äcklig burgare till middag bara för att vi hade tidsbrist. Skulle ju hinna på soptippen. Så roligt hade vi det men herregud vilken lättnad sen.

    Jag blir snabbt trött på jordgubbar. Det är jättegott tycker jag men inte för mycket. Jag gillar honungsmelon om den är mogen och söt. Då skulle jag nog nästan kunna äta den varje dag. Jag tycker att fruktsallad är gott.

    Ha en riktigt bra tisdag kära du! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Wow, vilket härligt dygn! Men du, sex bitar sushi?! Jag slukar lätt 8, ibland 10. Mums!

    För mig är det nog mest jordgubbar jag frossar i. Framför allt med banan och äpple och turkisk yoghurt.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Ja, vilket dygn!! och inom rimligt avstånd, toppen!!!

    Jag äter tyvärr alldeles för lite frukt, men nu på sommaren så blir det förståss jordgubbar! vinbär, svarta och röda i landet och blåa blåbär i skogen. Dom är på G nu och idag blev jag så sugen på blåbärspaj...kanske dotter J fattade vinken och gör en imorgon... hoppas;)

    kram Lisa

    SvaraRadera
  4. Så skönt ni haft det och hotellfrukost är det bästa :) Jag äter massa olika frukter, men så finns de ju året runt här. Men just nu är det papaya, olika sorters melon, jordgubbar, blåbär...Här har vi det varmt och väldigt fuktigt, med någon regnskur nu och då! Kram

    SvaraRadera
  5. Åh va härligt med spa...vi är dålliga på det....rättare sagt... jag har aldrig varit på något spa....
    Tror jag ska önska mej det när det är min tur att fylla halvsekel....
    Jag frossar i att plocka bär och svamp....gillar svampen men äter inte bären...
    Kramar till dej!

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig dag! Och fylld med bara en massa god mat.
    Jag blir också snabbt mätt på sushi även att jag alltid tror att jag ska orka fler bitar än jag gör. Glömmer aldrig när vi skulle äta sushi och Lowe hade en tjejkompis hemma (liten späd tjej på 6 år) som slukade minst 10 bitar. det gick så snabbt att vi knappt hann räkna.
    Jag skulle också kunna tänka mig åka bort bara Berra och jag, njuta av lite spa och koppla av. Så skönt!

    SvaraRadera