tisdag 31 juli 2012

Vaniljsirap till kaffe

Hej hej! Ett snabbt inlägg innan jag drar på kortsemester till Hallsberg och fina dottern stora F, till fredag.

Igår kokade jag egen vaniljsirap för att ha i kaffet. Den som Espressohouse säljer är förvisso väldigt god, men löjligt dyr om man tänker på vad som finns i den. Jag kokade lika delar socker och vatten (2,5 dl av varje) och lät en vaniljstång (som jag fått av världens bästa Pernilla) koka med. Sedan fick det hela stå och dra i några timmar innan jag hällde upp på flaska. Klart!


6 kommentarer:

  1. Vilken bra idé! Ska jag testa direkt, bra gå-bort-present dessutom!

    Ha en underbar semester fina du!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lät du vanlijstången ligga kvar i flaskan? Svårt att se på bilden.

      Kram

      Radera
  2. Så enkelt..så gott!! ha det fint hos dotra nu!!

    Kram kram sanne

    SvaraRadera
  3. Duktig du är! :)Allt med kaffe och vanilj tilltalar mig. Lägg till lite choklad och jag är såld ;)

    SvaraRadera
  4. Aahh det lät gott!!! vaniljsirap har jag faktiskt inte hört talas om men det lät lockande. Jag har ju en bit till Espressohouse men döttrarna brukar nog vara ganska flitiga gäster där så jag ska tipsa...annars kanske jag ska göra som Du. Tack snälla för tipset!!
    Ha nu en riktigt skön semester med dotter F!!!

    kramar Lisa

    SvaraRadera
  5. Säkert jättegott! Jag har aldrig provat. Du fixar till allt så gott :)

    Ha det riktigt fint hos din dotter!

    Kramar!

    SvaraRadera