torsdag 23 augusti 2012

Fina fisken - lax

Ikväll har jag varit hos barnens fina farmor och farfar och lämnat igen cykeln som stora F lånade när vi cyklade i Danmark. Inte förrän nu har jag tagit mig samman och cyklat dit den. I motvind, men nu är det gjort.

Farfar Lennart har en kontakt i Göteborgs fiskhamn, som vi får köpa fisk av då och då. Finaste fisken is tan kan jag lova! I dag hade jag beställt färsk laxfilé, räkor och rökt Savolax (mer om detta i nästa inlägg). Räkorna var slut men de andra varorna fanns. Snälla J var också där och skjutsade hem mig, då cykeln ju skulle stanna och jag fått ta buss annars. Trist - jag hatar buss!

När jag kom hem med min "fångst" paketerade jag den i fryspåsar för kommande behov. Stjärtbiten av laxfilén fick bli en rykande varm fisksoppa med lite upptinade räkor i. Cayennepeppar, en gnutta grädde, fiskbuljong, lite tomatpuré, dill och fräst gul lök. Det blev mumsigt och värmande.

Jag känner mig lite risig ikväll; ont i magen och oro för min pappa som ligger på sjukhus igen. Därför får det bli ett kort inlägg. Mer en annan kväll, kära bloggisar!


9 kommentarer:

 1. Styrkekram till dig kompis!

  Soppan ser ju väldigt god ut. Perfekt att få värma sig med i denna blåsten.

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Malin!

   Ja, det blåser så man blir knäpp ju! Brrr!

   Kram!

   Radera
 2. Hoppas din pappa snart mår bättre igen. Stooor kram.

  Lyx att ha en sådan "fisk-kontakt". Kan tänka mig du får fina firrar. Din fisk- och räksoppa ser supergod ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Det värmer!

   Kram!

   Radera
 3. Hmmm...Han är på sjukhus igen. Och stackars dig, så långt bort från honom och orolig. Jag hoppas att det går bra för honom. Ja du vet vad jag menar.

  Lite lustigt när jag läser ditt inlägg. Jag sa till sambon tidigare ikväll att vi måste köpa massor av lax. Hur mycket då frågade han. Så mycket vi har pengar till sa jag. Jag älskar fisk och räkor. Vill helst äta det flera gånger i veckan i olika form. Är uppfödd på fjällröding :)

  Jag hoppas att du ändå kan sova inatt trots att du är orolig. Kram till dig!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räkor finns det gott om på västkusten. Vi är lite bortskämda här. Däremot är det ont om röding och ren. Alla regioner har sitt!

   Tack för din omtanke! Kram!

   Radera
 4. Oj vad gott, längtar efter din mat kära mor! 3 dagar kvar, sen är jag hos dig igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli skönt att du kommer! God mat blir det, jag lovar!

   Radera
 5. Förstår att du är orolig, så jobbigt med sjuk förälder.. Stor kram!!
  Gisela

  SvaraRadera