torsdag 16 augusti 2012

Tacksam

I dag är min kropp och själ fyllda av tacksamhet. Tacksamhet över en massa saker som jag nödvändigtvis inte måste sätta ord på. Kanske går det över snabbt, kanske inte. Och visst finns det en massa saker som inte är så bra i mitt liv, men jag känner mig tacksam ändå. Över det som är bra.
Mina barnbarn, Goliats barn.

Ikväll ska jag tvätta och baka. Då är jag tacksam över att slippa ligga vid en bäck och skölja kläder med mina värkbrutna fingerknogar. Tacksam över att ha en varm ugn att baka i och mjöl att göra deg av.

Det är säkert otroligt pretentiöst att gå och vara tacksam, men det struntar jag i. Det är en skön känsla som oftast inte varar så länge. Därför surfar jag på vågen.

...ja, glömde jag att skriva att jag är tacksam över er som läser här? Förlåt! Jag är mycket tacksam över alla som läser mina tankar! Tack!

11 kommentarer:

 1. Fina fina Erika klart man ska och får vara tacksam över en massa saker. jag är bland annat tacksam över vår bloggrelation den betyder mycket för mig kram en tacksam Sofia ps. vad ska du baka? ds.

  SvaraRadera
 2. Åh dina fina fina barnbarn. Underbara! Ni är lika söta, de brås på dig ;))

  Att vara tacksam är en fin känsla och det är skönt att känna det. Det ger ro i kropp och själ. Då surfar man på vågen. Du har helt rätt. Bästa att passa på. Det finns ju dagar som inte är lika surfvänliga. Vet du, jag tänkte på dig och bakning flera gånger igår och även idag faktiskt. Jag måste maila dig.

  Tack för din kommentar. Jag hamnade på en rejäl surf-våg när jag läst den. Tack Erika.

  Kram, vindar och det renaste vatten från fjällbäckarna :)

  SvaraRadera
 3. Nej, det är absolut inte pretto att vara tacksam. Det är en stig till lycka. Att fokusera på det man har och glädjas över det istället för att stirra sig blind på det man saknar är en konst... see you tomorrow, granny.

  SvaraRadera
 4. Det sötaste jag sett på väldigt länge, herre min je! Mormor alltså, läckert!

  Kram Malin

  Klart jag vill läsa dina tankar!

  SvaraRadera
 5. Jag brukar säga att jag blir "glad i hjärtat".....tror det är ungefär samma sak....visst är det härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fint och varmt skrivet Erika! Kram

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer. Det betyder mycket att ni skriver här. Kram!

  SvaraRadera
 8. Tycker om hur du skriver vännen... får en verkligen att fundera. Vi ska verkligen vara tacksamt för allt vi har, stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Amy. Du ger mig ny energi och lust att skriva mer. Kram

   Radera