fredag 10 augusti 2012

Fredagspyssel

I dag fick jag sluta tidigare från jobbet eftersom vår TF rektor själv skulle på WOW, festivalen som äger rum i Slottsskogen i fyra dagar och nätter. Själv är jag ingen festivalmänniska så jag cyklade hem i min illrosa regnponcho (med texten "Telia" - förskräckligt!) och tog fram pysselnerverna. Av två gamla burkar förfärdigade jag så en förvaringsburk för vaniljsocker och en burk att ställa pennor i, eller som på bilden här - att ställa bakredskap i. Redskap modell mindre.

Jag tog en rendiskad och tom konservburk som jag avlägsnat papperet ifrån. Ur mina gömmor trollades en sida ur en gammal kartbok fram, och jag valde en karta över Tyskland som jag skar till i lämplig storlek.

Efter att jag fäst den med dubbelsidig tejp satte jag en bit grön spets av bomull högst upp på burken. Längst ner valde jag att sätta en remsa grönt enfärgat papper. Jag brukar ta enfärgat då jag ska dekorera med småsaker så att det inte blir för plottrigt.

De små gröna pärlorna är köpta i någon pysselaffär och är självhäftande på den flata sidan. Paljettblommorna har jag fått av lilla B, som köpt dem på Ullared/Gekås Panduro-outlet. Jättesöta och med hål i mitten om man vill trä dem på tråd.


Det är ganska kul att göra sådana här burkar och ge bort. Här har jag valt att sätta Berlin i centrum. Passar fint till en tysklärare eller någon som är ovanligt förtjust i denna stad av olika skäl.

Kartboksidor kan användas till att göra kort, bokmärken och att klä lådor eller burkar med. Hur fint som helst. Man kan också ta en bit av en karta och rama in som en tavla. Ofta är det väldigt fina pastellfärger i gamla kartböcker.

Visst blev det ganska fint!?


Vaniljsockerburken är gjord av en liten plåtburk som innehållit svindyra kaffebönor i choklad en gång. Nu när den var tom tyckte jag att den skulle göras om. Så här blev den.

Jag satte dit några fina hjärtformade knappar i matchande färg, också inköpta på Panduro-outlet i Ullared. (Tack, lilla B!) För att dölja fula skarvar kan man pilla dit allt möjligt. Jag hittade en liten tag som det stod Kärlek på. Eftersom jag har en stor kärlek till vanilj tyckte jag att det passade fint. Jag limmar lite tjockare detaljer med limpistol eftersom det går så fort att fästa dem då. Jag är lite otålig av naturen nämligen.

Lite självhäftande spets på rulle klämdes dit på mitten för att det skulle bli ännu mer gullepluttigt. På locket var jag lite lat. En rundel av grönt papper limmades dit och sedan använde jag färdiga bokstäver istället för att texta själv. När det nu fanns färdiga i mitt block liksom...

En liten rosa rosett förfärdigades av en bit överblivet sidenband. Klart!!!

14 kommentarer:

 1. De är så fina. Den jag fick av dig använder jag och den gör mig glad. Den burken som det står "Kärlek" på är ljuvlig och det blev jättebra med bokstäverna på locket. Om den burken var min hade jag ställt den på min lilla teak-byrå vid sängen. Absolut att jag hade gjort. Får jag köpa den av dig?..

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulle dig! Jag har burken i mitt skafferi - kan ju inte sälja en begagnad burk till dig. Jag ska se om jag har nån annan tom burk, så gör jag en likadan. Puss o kram!

   Radera
 2. Fasligt pysslig må jag säga, fint! Det är INTE jag, men kanske i ett annat liv eller stadier i detta livet.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Gisses vad kreatviv och vad fina de blev! Jag blir lite avundsjuk jag som saknar den där pysselgenen helt och hållet.

  Kram, kram

  SvaraRadera
 4. Så pysslig och kreativ du är, härligt och duktigt vännen! Önskar dig en finfin helg, kram!

  SvaraRadera
 5. Fina saker du gjort mamsing! Men de är inte från outletten utan från själva Gekås :)

  SvaraRadera
 6. Så fint superfint vad du är duktig kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Jag blir så imponerad av kreativa människor. Jag pysslade mycket som barn, men har kommit ifrån det. Nu är det mest i köket min kreativa sida kommer fram ;-) Burkarna blev verkligen jättefina!

  SvaraRadera
 8. Vilken bra idé det där med kartbilder, man kan ju kolla efter gamla kartböcker på loppis då alltså! Tänk vilka bra idéer man kan få från fina bloggare, tack!

  SvaraRadera
 9. Älskar pysslet med kartbilderna gahhh så fint. Hoppas du haft en bra helg?! varm kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är! Jag, Andrea, hade bloggen magiskmusik förut. Men jag har raderat den och gjort en på blogspot istället. Här kan du besöka mig! Hoppas att du tycker om denna med? Jag följer dig, hoppas du vill följa med mig. Vore trevligt!

  KRAM! / Andrea

  SvaraRadera
 11. Den där idén kanske jag snor om det är okej. Jag är helt insnöad på marina grejer till sovrummet. Krukor med sjökort är ju en finfin idé. Tack för tipset:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du ska sno min idé! Sjökort blir ju superfint!!!

   Radera
 12. Mycket fina burkar....får lite ideer när jag läser och ser...ännu en andledning att åka på loppis hihi
  Kram

  SvaraRadera