söndag 25 november 2012

Inflyttning

Nu har tomtar och en ängel flyttat in i mitt för året nygjorda jultittskåp. Det är tomten som jag fått efter mormor Eva. Hon som hade så många vackra julsaker som måste ha försvunnit i flytten från huset till lägenhet nån gång på nittiotalet. Synd, för jag hade gärna velat ha några fler fina gamla tomtar.

Några av tomtarna har jag fått av mamma, men den med blå luva och ett hjärta i byxbaken fick jag av goda vännen Lotten när vi var unga och arbetade extra i hennes mosters prylbutik. Tomtarna var alla olika med olika färger på luvor, byxor och med hjärtan på olika ställen på kläderna.

Ängeln i mitt skåp är ny för året. Den fick jag av min nyfunna vän och kollega, Tina, som jag arbetar tillsammans med på mitt tisdagsjobb. Det jobbet är slut nu vid nyåret men jag har en känsla av att vänskapen kommer att bestå. Tina, liksom Kristina, har under hösten varit mitt stora stöd i mitt nya arbete, och utan dem hade jag aldrig klarat av det. Vi har stöttat varann när det blåst lite kallt i utbildningsvärlden och peppat varann när någon velat ge upp. Nu är vi på mållinjen och jag vågar lova att det är en hel del jobb kvar än. Men som tre änglar står vi enade. Ej fallna utan starka tillsammans!

Några foton vill inte min blogg ta emot i dag. Jag får meddelandet att jag inte har rätt att lägga upp fler bilder. Hur gör ni andra bloggare? Betalar ni för plats för bilder? Jag vet att Sofia haft samma problem som jag.

Jag ska försöka lösa det men ikväll blir det inga bilder. Förresten måste jag ju berätta att om precis en vecka börjar min adventskalender. Här på bloggen. Utlottning av små julsaker varje söndag fram till jul och dessemellan en lucka att "öppna" varje dag. Välkomna hit!

7 kommentarer:

 1. Åhhh finis morr för det här med blogger. Min lösning är att jag numera betalar blogger ca 25 kr per månad. Allt för att slippa strul! Orkar inte byta bloggadress osv.... Tänker att 25 kr i månaden inte är så mycket!! Knappt en liten latte på Espresso House varje månad ; ) Fast det tog emot! kram till min fina bloggvän! //Sofia

  SvaraRadera
 2. åhhh ser fram emot din adventskalender : ) så kul! kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Åhhh så kul det kommer att bli! Lucköppning och utlottning! Jag kommer att vara med! :)

  Konstigt...jag fick precis samma meddelande idag jag också. Varför? Kör de nån massinbetalningsplan på oss?! Ser vad Sofia skrivit om 25 kr per månad. Det är ju inte farligt mycket om än jag tycker det inte borde behövas. Ska kolla vidare på det, hur man bär sig åt. Kan du berätta för mig hur du löser det, när du gjort det?

  Kram vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att tala om det. Örmodligen blir det som Sofia skrev. 25kr i månaden. Jag vill inte byta bloggadress och orkar inte fundera ut nåt annat sätt,
   . Kram!

   Radera
 4. Låter kul med adventskalender! Jag har också precis betalat för mera plats för bilder på bloggen! Kram

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot att få se din adventskalender och ditt jultittskåp! Mina tomtar får vänta några några veckor till innan det är dags att krypa fram ur gömmorna - alltid lika roligt att möta mina små gråa tomtejullar som jag samlat på sedan 70-talet. Kram bp

  SvaraRadera
 6. Läste om samma problem i Cupcakesfluffans blogg igår, hon hade tydligen löst det genom att skaffa en extra majladress för att logga in på bloggen, då fick hon plötsligt nytt lagringsutrymme med den adressen. Kolla in hos henne så kan du läsa det där:
  http://cupcakesfluffan.blogspot.se/2012/11/mjuk-pepparkaka.html
  Visserligen är ju inte 25 krono i månaden jättemycket, men kan man lösa på annat sätt så är det ju bra.
  Hoppas det ordnar sej!

  Än så länge inget julpynt uppe här, det får vänta till onsdag, då hamnar det på plats. Skönt med lite mer ljus för att pigga upp i mörkret.

  Kram på dej!

  SvaraRadera