fredag 16 november 2012

Livet är kort

I dag tänkte jag lägga upp några bilder på julkort som jag tillverkade när jag och lilla B hade myspysseldag för ett par veckor sedan. Julkortstillverkningen har avstannat och just nu ser det ut som om jag får köpa ett gäng, för jag kommer aldrig att hinna göra alla själv. Då får det bli så. Ingen stress kring pyssel - då blir allt förfelat och meningslöst.

Jag är lite grinig i dag, eftersom jag använde mig av ett nytt recept på skumtomtefudge igår, och den blev värdelös. Total kletig och stelnade inte ett dugg. Morr!!!!! HUR kan man lägga ut ett recept på sin blogg när det är ett sånt värdelöst recept? Nä, hans blogg går jag aldrig mer in på. Jag borde ha letat mer noga efter mitt gamla recept. Så nu har jag en hel form med kletig skumtomtemassa med vit choklad. Vad sjutton ska jag göra av den??? Fyllning i muffins? I kladdkaka? I praliner? Har ni andra idéer? Hjääälp - massan är supergod, så jag vill inte slänga den.

Alla bilder är tagna av lilla B och finns även på hennes blogg.

14 kommentarer:

 1. Testa att använda massan i kladdkaka/brownies, klicka ut överst på kakan. Kan bli riktigt gott! Jättefina kort du gjort! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Brownies måste ju vara perfekt till detta! Tack! Kram!

   Radera
 2. Så det kan bli;))...men nu har Du ju lördagsgodis i flera veckor:)
  Nej, jag förstår din frustration men det är inget att bli irriterad över egentligen, för blir du arg, så är det ju du själv som mår mest dåligt av det i alla fall. Använd det som fyllning i t ex muffins, det måste bli supergott!!! ...men bli inte arg!
  Kloka ord från mig;) jag hade (har) ett hett temperament men har mer och mer insett att det brukar vara jag själv som till slut mår mest dåligt av det. Så jag har blivit mycket bättre på att tygla mig själv, när det gäller ilska.
  Nu har jag skrivit så mycket klokt så resten av dagen borde gå som en dans.

  Ha det gott min vän!!
  kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, lördagsgodis finns det gott om på min kropp redan, haha! Nä, jag ska försöka tygla mitt humör. Lite mer Hakuna Matata, kanske. Svårt det där, men tack för din omtanke vännen! Jag önskar dig en härlig helg!

   Radera
 3. Glömde ju säga att era julkort är jättevackra, lite annorlunda, inte bara rött och glitter, gjorda med omsorg och tanke. Riktigt fint arbete!!
  Har insett att jag inte heller hinner göra julkort och pynt som jag brukar...men det blir nog jul ändå:)

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag ville göra några som stack ut lite bland röda tomtar och gröna granar! Kram!!!

   Radera
 4. Alltså, den där kreativa ådran hade man ju inte tackat nej till, vilka fina kort du gjort (helt oavsiktligt rim!). Speciellt kortet med svalan. Det känns som att ett kort som är egenhändigt tillverkat är lite roligare att få.

  Kan du inte bara äta smeten med sked...?

  Ha en riktigt härlig helg,
  kram till dej!

  SvaraRadera
 5. Så superfina kort : ) Jag skulle kleta i massan i en kladdkaka : ) Kan ju aldrig bli fel ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Kan du inte skicka det översta kortet till mig?! jag skulle bli SÅ glad! Det är så himla fint!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jättefina julkort som kommer att glädja alla mottagare - gillar mest kortet med svalan! Du borde ta ledigt en månad i oktober och göra fina kort, som du sen säljer på en fin julmarknad. Kram BP

  SvaraRadera
 8. Så jättefina kort;)
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 9. Lördagskram från en tröttis i Hjo kraaaaam Sofia

  SvaraRadera
 10. Det låter ju himla gott annars med skumtomtefudge!
  jag är på jakt efter något julgodis jag ska laga på en kvart typ efter jobbet som ska säljas på julmarknaden barnen på dagis ska ha. Och jag kan inte baka.....:(

  otroligt fina julkort också!

  Lena från Make A Head Food

  SvaraRadera
 11. Jättefina kort, tycker du är riktigt duktig. Själv hade inte kunnat göra något liknande alls... hade nog sett ut som en 2-åring gjort dom ;)

  Så jobbigt när man följer ett recept och tror att det ska vara något att ha och så är det inte det. Du får helt enkelt kika in hos lite mer betrodda mat- och bakbloggare! :)

  Kram!

  SvaraRadera