fredag 15 mars 2013

Fredagscolan

Varje fredag brukar jag unna mig en burk coca cola till arbetslagsmötet på eftermiddagen. Jag älskar coca cola och skulle lätt kunna dricka en liter eller mer varje dag. Det gjorde jag när jag väntade lilla B och gick upp en förfärlig massa kilon av det. Inte bra. Sånt måste tränas bort, vilket osökt får mig att tänka på kvällens aktivitet...

Eftersom jag ska köra 55 minuters spinning efter jobbet i dag, kommer jag hem först runt kvart i sju. Då är det enkel middag som gäller på så sätt att det får vara lättlagat och snabbt. Ikväll tänker jag bjuda familjen på kalkonfilé som jag fick till ett bra pris för ett tag sedan. Hos Ingelstad kalkon hittade jag ett recept som ser gott ut. Har ni inte provat att laga mat med coca cola förut, så gör det om ni inte har sockerförbud eller är diabetiker. Det söta står sig fint mot det salta i sojan. Jag gillar!

Bild: www.ingelstadkalkon.se



Kalkonfilé med coca colasås

800 g kalkonfilé
1 msk smör
1tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 gul lök
1 morot
2 msk tomatpuré
3 dl coca-cola
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk finhackad chili
1 tsk finriven färsk ingefära
1 msk maizenamjöl
salt och peppar

Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem runt om i en stekpanna, tag upp filéerna från stekpannan. Skala lök och morot och dela dem i bitar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med tomatpurè och låt allt fräsa ett par minuter. Häll i coca-cola, vatten, fond, soja, chili och ingefära. Lägg i filéerna och låt allt puttra i 20 minuter. Låt filéerna vila under folie medan skyn silas och reds av med maizena utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar. Skiva upp filéerna, servera med ugnsrostade rotfrukter och såsen.

Källa: http://www.ingelstakalkon.se/?p=1756

10 kommentarer:

  1. Jag har också varit helt coca-cola beroende men dricker det nästan aldrig längre. Gäller att hålla sig undan.

    Ha en supefin helg! kram elin

    SvaraRadera
  2. Hi hi jag dricker också cola på fredagar. Men hemma på kvällen ett glas. Mår inte bra av för mycket och hade jag tålt det bättre hade jag utan problem hällt i mig massor för jag gillar verklige coca cola.

    Har ätit tai-mat med coca cola i. Gott.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Spännande recept! Jag var på Ingelsta i september när jag var på bloggträffen. Gottigt var ordet!

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Åhhh vilket häftigt recept. Jag älskar coca cola : ) Klart man måste unna sig idag blev det lösgodis här en massa! MUMS! kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Spännande recept :)
    Ha en bra helg

    SvaraRadera
  6. Jag dricker coca-cola på helgerna. Jag har t.o.m bakat med coca-cola! Kram

    SvaraRadera
  7. Vad spännande det låter med cola i maten! Kanske ska testa! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  8. Har marinerat mat med just cola men det var ett tag sen och förra julen gjorde jag en kyckling med julmustsås.
    Gott.

    trevlig helg :) Lena från make a head food

    SvaraRadera
  9. Coca är hur gott som helst, både i mat och bakning. Ja, att dricka också förstås, speciellt om du frågar herrn här. Håkan kan lätt sluga innehållet i en flaska modell stooor:)

    SvaraRadera
  10. Spännande med colasås alltså... jag har spanat in ett intressant recept med coca cola... får se när jag gör det. Hoppas din lakrits och chokladvistelse (läste ovan) blev trevlig, kram!

    SvaraRadera