söndag 24 mars 2013

Påsk och äggande godis

Påsken närmar sig. Det är min favorithögtid på flera sätt. Dels finns det ett hopp om ljusare tider och annalkande värme, dels är det så vackra färger på pynt och mat. Grönt, gult, vitt och syrenlila. Jag går igång på detta och gläds åt påsken, även då vi inte alltid gör något spännande, utan mest är hemma. I år blir det dock långfredagsäggande hos kusin Vitamin, påskaftonsgrillande med stora F och ännu större M som kommer på besök och slutligen kalas för lilla B som kliver ur tonåren på annandag påsk.

Den här helgen har jag tillbringat i hos J delvis. Han är i färd med att packa och fixa i sitt hus. Han ska nämligen flytta. Vart? Ja, gissa det ni!

Resterande tid har jag rumsterat i mitt kök och tillverkat allehanda påskgodis. Vit chokladtryffel med citron och vanilj, lakritskola med olika överdrag och smakförhöjare, hallontryffel, kardemummatryffel... Imorgon ska jag baka påskkex med text på, foton och recept kommer. Ikväll bloggar jag från min I-pad och det är så knyckigt att lägga upp bilder från den. Men håll ut! Recept och bilder kommer.

Jag ger bort påskburkar i år, inga ägg. Återvinning av konservburkar och sedan egentillverkade praliner istället för skumägg som ändå är på tok för söta. Bilder på dessa kommer också. Har ni börjat påskfixa än? Sillinläggningar? Hönor av äggkartonger? Berätta!

9 kommentarer:

  1. Påsken är mysig : ) kravlös på något sett : ) Inga direkt förberedelser än. Ska nog göra lite påskgodis och baka såklart ; ) kramar i massor! Sofia ska J flytta in hos dig? nyfiken ; )

    SvaraRadera
  2. jag finns här bara att skicka ett mail : ) sofiabakar05@gmail.com sov gott min fina underbara bloggvän. DU FÖRGYLLER MITT LIV VARJE DAG! Det är det sannerligen inte alla som gör ; ( <3

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag har varit dåligt på att kommentera, då vi inte haft internet, men nu så är jag igång igen :) Så mycket gott du lagat! Kram från Amsterdam!

    SvaraRadera
  4. Men ojoj så händig du är...låter helt sagolikt i mina öron med hemmagjorda påskgodisar av alla de slag och mumms med påskkex!! :)

    Visst är det skönt att vi kommit så långt fram i våren nu att härliga påsken står för dörren:)
    Hoppas solen skiner på dig idag.
    Ha det gott vännen♥

    Kram från Lollo♥

    SvaraRadera
  5. Hos oss är det nästan färdigpyntat. Två påskkärringar - en i köket och en i vardagsrummet. Båda med siktet inställt mot Blåkulla. Ska försöka komma ihåg och handla hem lite påskblommor också. Sedan ska påskäggen klart fyllas, men haren kommer ju inte förrän på påskafton så till det finns det ännu tid.
    Önskar att jag hade ditt tålamod med att fixa och trixa med godis, kakor och mat.
    Många kramar, S

    SvaraRadera
  6. Mm, så mycket gott du gör! Har INGEN tid över till något påskgodis i år, tyvärr. Har fullt upp verkligen. Jobbar i skolan och sedan jobbar jag i butiken, för att därefter laga mat till påskafton då vi ska ha gäster. Lite påskmat hos svärmor emellan och sedan har jag blivit tillfrågad att baka en cars-tårta. Det sista får jag nog tyvärr hoppa över. Vill men hinner inte med allt ju...

    Varför har dygnet så få timmar???

    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig påskhelg! Ska också göra eget påskgodis, så gott :)

    SvaraRadera
  8. Åååå ser fram emot alla härliga recept. Här ska vi baka fudge och lägga i våra konservburkar (japp jag anammar din idé) förhoppningsvis hinner jag bli färdig i tid till påsk;)

    Önskar dig en härlig dag
    KRam
    Annie

    SvaraRadera
  9. Gillar också påsken... den brukar dock vara senare än vad den är i år... det blir en kall och snöig påsk i Småland (det sägs att det ska snöa en del, hu). Som jag skrev så görs inte så mycket godis i hemmet men vi äter köpe litegrann... ;) Kram!

    SvaraRadera