Stora F i grilltagen |
Min grillpanna har åkt fram, för spännande nya upplevelser. I den grillar jag allt som är smått och löst och inte sitter på spett. Grönsaker blir liksom grillwokade, potatisar får en knaprig yta om man inte gör som stora F och hystar dem rätt ut i gräsmattan. Men det går bra att plocka upp dem igen och fortsätta. Så länge inte gästerna ser att man haft maten på marken, hihi!
Snart är det åter en röd dag mitt i veckan, och liksom potatisarna flög då stora F grillade dem så flög ju Kristus till himlen denna dag. Åtminstone om man ska tro på Bibeln... Jag har i år bjudit hem några kära familjemedlemmar denna dag och jag tänkte att vi skulle grilla om vädret tillåter. Det är lätt att det alltid blir "samma saker" man grillar så nu tänkte jag hitta på nåt nytt. En marinad från per Morberg kan ju aldrig vara fel, liksom hans frestande bbq-sås med bland annat jordnötter och papaya. Visst låter det gott!? Och man kan säkert marinera quornfiléer på samma sätt för den som ratar kött.
Entrecote med bbq-sås a la Morberg
4 skivor entrecote
Barbequesås
½ färsk ananas
½ papaya
1 dl jordnötter
½ citron, saften
¼ röd habanero
6 myntablad
3 msk olivolja
salt och peppar
Marinad
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
¼ kruka färsk timjan
1 knippe gräslök
1 knippe bladpersilja
¼ röd habanero
1 ½ dl olivolja
Kör alltsammans till såsen i en mixer till det blir en slät sås.
Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på grillspett av trä, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen. Servera med krispig sallad och bbq-sås.
Recept: http://www.recept.nu/per_morberg/varmratter/kott/morbergs_grillade_entrecote_pa_spett/
Recept: http://www.recept.nu/per_morberg/varmratter/kott/morbergs_grillade_entrecote_pa_spett/
gahhh tack för receptet det ska jag spara och ta fram mums kram Sofia
SvaraRaderaMmm...så gott! Vi har inte börjat grilla ännu...
SvaraRaderaJag är så löjligt envis på att först göra det snyggt och rent på altanen och sedan börja grilla! ;)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Nu bor vi inte så att vi kan grilla, men när vi åker hem till mina föräldrar på sommaren är det grillning som gäller. Grillad fylld portabella är så gott, grönsaksspett, grillad ananas och så banan med choklad i foliepaket, mums! Kram
SvaraRaderaDet är fantastiskt att kunna laga mat ute! Stor kram till dig i vårsolen!
SvaraRaderaAtt grilla är alltid lika mysigt!
SvaraRaderaTack vännen för recept :) o du ...vilka härliga bilder :)
Kram Lollo
Grillat är bara bäst, så det så! Så mysigt ni ska ha det, hoppas nu bara vi inte får regn... vi ska mest ta det lugnt och njuta av nuet... men någon enstaka utflykt till någon storstad blir det allt :) Önskar dig/er en riktigt trevlig helg, kram!
SvaraRaderaSå gott med grillat tycker jag ( och alla andra) just nu är min stora grillpassion högrev!
SvaraRaderaSå galet gott, enkelt och himla billigt :)
/ Lena från maka a head food