torsdag 2 maj 2013

Gott kaffe utan ett leende


Ett av mina favoritcaféer i Göteborg är mer ett hål i väggen än ett café.  Det heter Bar Centro och är beläget på Kyrkogatan i centrala Göteborg. Här kan man köpa mycket goda och trendiga smörgåsar (det kallas nog något annat) och dricka Pellegrino och andra hippa drycker i svindyra förpackningar. Kaffet finns på en lista och den som inte vet vad en Macchiato är får en resignerad blick av personalen som tålmodigt men tonlöst berättar vad det är.

Jag får alltid känslan av att besvära personalen då jag går in på Bar Centro. De är så hippa att de inte kan le. Deras stil är trendigt nerklädd och en stickad mössa är i det närmaste ett obligatorium. Missförstå mig inte – de är aldrig otrevliga men de får mig att känna mig väldigt gammal och väldigt omodern då jag tar steget innanför dörren.

Kaffet avnjuts i gången utanför där man sitter på urinvägsinflammationsframkallande kalla stolar. Det är alltid knökfullt här och jag brukar alltid träffa någon jag känner i gången.

Så vill du dricka riktigt bra kaffe men inte är så noga med om personalen är charmigt göttebossk, så ska du definitivt köpa ditt kaffe här. 

Hur är det med er läsare – väljer ni café efter hur gott kaffet är, hur trevlig personalen är eller båda? Berätta!

10 kommentarer:

 1. Jag är kräsen. Jag vill ha gott kaffe till vettigt pris serverat av trevlig personal.

  Ett ställe där personalen får mig att känna mig som jag besvärar dem, att de inte vill ha mig som kund, det stället förtjänar inte mina pengar. De kan försöka gå runt på kunder som står ut med sådant bemötande. Ställen som tar hutlöst betalt för dåligt kaffe, de får inte heller mina pengar nån mer gång. Jag har fått jobba ihop till min lön, jag vill ha nåt för de pengarna när jag gör av med dem. =)

  Jag o lilltrollet ska åka till Gbg nästa fredag, vart ska vi gå för att få bra service o gott kaffe då?
  /Trollmamma

  SvaraRadera
 2. Jag gillar mysiga caféer och sådana som säljer goda bröd och bakverk. Jag tycker att det är viktigt att personalen är trevlig. Kram

  SvaraRadera
 3. Haha, inget ställe för mig. Jag dricker ju ens kaffe. Jag vill inte heller ha trendiga mackor utan stora räksmörgåsar och supermegastora kanelbullar eller annat gott.

  I Falkenberg finns ett café jag alltid går till, Stålboms Konditori, superbra på alla sätt! De kör livespelningar under hela året dessutom, men mest på sommaren. Bullar & Bång kallar de det! de har gett ut en kokbok/musikbok också. Jag har skrivit om det en gång. Ett café att rekommendera alltså!

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Usch, vad tråkigt...om jag träffat en sådan personal utan leende och so skulle titta på mig som på en gammal omodern tant, hade min dag varit förstör direkt... :(
  Jag väljer så klart café efter mysfaktor och trevlig personal! Och då är oftast kaffe smakar gott på sådana caféer också! :)
  Ha en fin kväll!
  Kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
 5. Oj oj så felplacerad jag skulle vara där och såna ställen där de inte kan le och är så hippa att de knappt verkar orka med det själv ens...Nej de ställena struntar jag i. Det är deras förlust. Men å andra sidan där jag bor finns inget att välja på heller.

  Här "ser vi fram emot" ännu en sömnlös natt med sjuka barn. Jag som sover nog illa i vanliga fall...Jag har tänkt på ditt mail och en kommentar du skrev för några dagar sedan...

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Jag gillar mysiga caféer och helst där personalen känner till en... lätt i en liten stad men klart i storstan kanske det inte blir på samma vis... Den där känslan du pratar om att besvära känns igen så väl! Om man inte är serviceminded borde man kanske inte ha ett sådant yrke? ;) Kram!

  SvaraRadera
 7. Så trist då man känner att det inte är bra! Känner igen känslan speciellt från storstäder där det ska vara hippt, trendigt och hett. Behöver inte alltid betyda att det är det! Du är bäst tack för mailkonversationen igår TACK!!!!! <3 kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Kaffet smakar inte lika gott när personalen inte hjälper till att göra det trivsamt....fy va dåligt!!

  Önskar dig en fin och solig skönamaj-helg, med massor av gott kaffe :)
  Kram Lollo♥

  SvaraRadera
 9. Instämmer med "Trollmamma", ska man ge ut sina surt förvärvade slantar skall både kaffe och service vara bra. Fråga dem nästa gång om de är rädda att deras ansikten skall krakelera om de ler någon gång (Kan finnas en risk att de inte vet vad krakelera betyder. Men det är deras "lost"). Men Bullar & Bång i Falkenberg låter som ett trevligt ställe. Liksom Aromo i Karlskrona är. Ha´en skön helg. Kram Bettan

  SvaraRadera
 10. man behöver trevlig personal och go fika

  SvaraRadera