torsdag 30 maj 2013

Nybakad student

Jag som älskar att baka ska i dag uppvakta ett annat bakverk, nämligen en nybakad student. I skrivande stund sitter han förmodligen och dricker champagne (eller nåt bubbel ditåt) med sina klasskamrater. (Champagnefrukost - jag minns inte ens om vi hade nån sån när jag tog studenten?)  Han springer ut med mössan på, klockan ett men jag ska uppvakta honom först efter jobbet. Vi har köpt fina glas som jag hoppas att han ska ha glädje av.

Lille A för några år sen, med cool frisyr...
Lille A var sju år när jag träffade honom första gången. Liten och go med gropar i de runda kinderna. Tokig i godis och TV-spel och att bygga med lego. En liten sockerråtta med bus i blick och skrubbsår på knäna. Han åkte in-lines och glömde hos vem han lagt sina skor, somnade i soffan då vi tittade på Robinson och vaknade morgonen därpå klockan sex av att hans storebror ville brottas. Under vilda tjut från TV-rummet, rusade hans far (jätteglad att vakna kl. sex en lördag) till undsättning och med en (hrm) kraftig förmaning. Lille A älskade "sås och sylt" och drack sås direkt ur såssnipan i smyg. Han slickade ren dessertskålen med en teknik som skulle göra vilken godissugen vovve som helst avis.


Lille A är vår siste student, om jag räknar alla våra fyra barn, mina och J:s. Lille A är nu rätt stor. Lång som en fura och snygg som jag vet inte vad. Han har en vacker flickvän och ska sommarjobba efter studenten. Vad det sedan blir av honom vet vi inte än, men jag är säker på att det blir något bra. Han har så många kvalitéer och även om han är minstingen är han att räkna med.

Jag är stolt även om jag inte kan komma på någonting jag har gjort för att bidra till denne unge mans utveckling. Han har själv tagit sig i mål nu och det gör mig stolt.

Grattis Lille A - du är så himla bra!

10 kommentarer:

 1. Det är med glädje jag läser dina texter och vilken fin berättelse om Lille A! Grattis till honom. Kram

  SvaraRadera
 2. Gratis till sonen! Så mycket spännande väntar på honom i framtiden! :)
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 3. Ååå så underbart inlägg som svämmar över av ren kärlek så mycket att mina tårar rullar utför kinden....
  Stort lycka till från mig till din fina grabb :)
  Ha de gott i sommarsolen.
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 4. Erika!!! Hela inlägget andas stolthet och vi är helt säkra på att du har bidragit till utvecklingen av den unge mannen. Så vacker och fint skrivet, kärlek!

  Kramar till dej och så önskar vi er alla en finfin helg

  SvaraRadera
 5. Som Mårtenssons skriver tror jag också du visst bidragit till det goa resultatet av bonussonen.
  grattis till er alla o mest lilla A!

  SvaraRadera
 6. Underbart du skriver om lille A. Vilken fin student : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bild på den unga kärleken! Och så härligt med student och livet som väntar.

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer med ovan, tror självklart att du har haft ett finger med i A:s fina resultat :) Du är en varmhjärtad och go kvinna, stor kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Jag blir så tagen när jag ser alla dessa fina ungdomar som firar sin stora dag. Jag två år sedan var första student fest i vår familj, då var äldsta son tog sitt examen. Nästa år är dags igen sedan får vi vänta 10 år till…

  Kram/ Gosia

  SvaraRadera
 10. Fin kille med fin pappa och fina Erika!

  Kram kram

  SvaraRadera