tisdag 22 oktober 2013

Hemma igen

För alla gulliga bloggläsare vill jag berätta att jag är hemma igen, efter några mycket jobbiga dygn på Sahlgrenska sjukhuset. Jag åkte in akut i onsdags, för sex dagar sen med svåra magsmärtor. För en gångs skull togs mina smärtor på allvar och jag togs om hand genast. Sedan följde en lång natt då jag undersöktes på olika sätt, fick dropp, gjorde skiktröntgen med mera. Jag låg i en korridor på akuten mellan undersökningarna och efter 12,5 timmar fick jag äntligen en sängplats på en avdelning.

Efter mycken smärta och elände konstaterades tarmfickor och hål på min inflammerade tjocktarm. Jag sattes på fastande mage i fyra dygn, stark antibiotika och morfin mellan varven. Jag som har haft gallsten, magsår och dagligt magont i tjugo år tycker ändå att detta var bland det värsta jag upplevt.

Nu har man äntligen tagit mina bekymmer på allvar och jag får uppföljning med ny skiktröntgen, dietistråd och återbesök. Jag som alltid skickats hem med en klapp på axeln och ett recept på Losec... Det är konstigt att det ska behöva gå så här långt innan ens besvär tas på allvar. Men nu ser jag fram emot ett nytt liv, utan dagliga kramper och illamående.

Jag är sjukskriven i tre veckor och tänker vila riktig mycket.

Jag brukar aldrig prata om min mage annat med familjen, men jag kände att jag ville berätta för alla som har peppat mig här, på Facebook och Instagram. Ni är guld värda och jag lovar att jag snart är tillbaka och bloggar. Kokt fisk, risavkok och annat spännande utlovas, hihi! Nej då. Bara för att jag själv inte får äta nåt annat än flytande ska jag inte blogga om det. Min blogg är en må-bra-blogg - inte en tarmblogg...

Kram till er alla! Ont krut förgås inte så lätt!

20 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka kära vän. Din stackare vad du måste haft det jobbigt : ( Tur att du nu får riktig hjälp! Usch att det ska behöva gå så långt som för dig innan du fått hjälp!!! Lova nu att vila riktigt ordentligt varm kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Stackars dig Erika, så jobbigt Du måste ha haft det, alla dessa år. Varför tas man inte på allvar, det är INTE roligt att gå till doktorn. Jag hoppas av hela mitt hjärta, att dieter, mediciner och mycket vila ska göra dig fri från besvären. Ingen ska behöva gå och må så dåligt så länge. Vila, vila och vila, sovmorgnar...låter inte det bra?
  Var rädd om Dig och tänk på dig själv i första hand.
  Stor varm kram från mig till Dig♥
  lisa

  Tack för din kommentar, det värmer:)

  SvaraRadera
 3. Skönt att du har fått komma hem. Hemma är alltid hemma :) Stor varm kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är på hemmaplan igen, det hoppas jag att du firade med ett glas riktigt gott risavkok - skål! Och så skönt att äntligen du togs på allvar, vill inte ens tänka på hur det kunde ha gått annars...
  Nu ska du bara ta det lugnt fina Erika, låta J ta hand om dej och krama riktigt mycket på dej, vila och inte känna press varken här eller med besök hos oss andra.

  Krya på dej kramar,
  från Anki (och säkert Håkan också!)

  SvaraRadera
 5. Skönt att få svar på vad som krånglar! Vila upp dig ordentligt! Krya på!

  SvaraRadera
 6. Vad jobbigt att man inte blir tagen på allvar när man går till läkare. Det där med att få ligga i en korridor i väntan på rum, det är så hemskt. För några år sen knäckte jag knäskålen och fick ligga i ett förråd, kanske visserligen bättre än i en korridor......
  Ta nu hand om dig och krya på dig!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Lämnade precis en kommentar hos Milla där jag gästbloggade. Förj*ligt att man inte tas på allvar på så många år! Lycka till. Kram

  SvaraRadera
 8. Åh! Vad bra att du fått hjälp, även om man undrar varför det ska ta så lång tid... Stora varma kramar till dig!!!

  SvaraRadera
 9. Det känns så skönt att du nu har fått bra hjälp! Hoppas nu att det ska gå åt rätt håll! :)
  Vila dig ordentligt nu!
  Kram! <3
  //Lana

  SvaraRadera
 10. Vad härligt att du äntligen fått hjälp, så glad för din skull! Ta det nu lugnt, lugnt och ta hand om dig :) Kram!

  SvaraRadera
 11. Underbart att du är hemma och att allt ändå har gått bra! Tarmblogg haha vännen... du är så rolig :)) Stor varm härlig kram på dig fina fina!

  SvaraRadera
 12. Välkommen hem Erika!
  Så skönt att höra att vården har tagit tag i dig och din mage. Hoppas att du snart mår bättre när du får de råd och den hjälp du behöver.
  Krya på dig och vila ordentligt!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Tack alla goa fina som kommenterat! Ni är guld värda!

  SvaraRadera
 14. Hej min fina vän, hur mår du? kramar i massor /Sofia

  SvaraRadera
 15. Förstår dig så innerligt väl. Och ändå inte. Magen är väl det värsta man kan ha problem med. Själv har jag ju fått en ny knäled och ont och besvärligt har det ju varit, men nu är jag på bättringsvägen och börjar leva på nytt. Och räkningen för alltihop inkl. denna mycket dyra och omfattande operation gick på 340 kronor. Kom inte och säg att det är fel att betala skatt! Kram på dig och lycka till i tillfrisknandet!

  SvaraRadera
 16. Jag menar att själv har jag aldrig haft problem med magen, därav brist på förståelse. Däremot inte brist på empati, det hoppas jag du förstår. Har varit på vinprovning och är lite yr i bollen, så formuleringarna är lite luddiga!

  SvaraRadera
 17. Hej min Vän!!
  Ville bara titta in och önska Dig en fin helg!
  Jag hoppas att det går åt rätt håll med din hälsa.
  Stor varm kram!!
  lisa

  SvaraRadera
 18. Att det ska gå så länge innan man kan få hjälp på allvar... Morr.
  Men vad skönt att du mår bättre och är hemma.

  Kram på dig!

  SvaraRadera