Detta kan väl bli en fin helgmiddag, nu när det snart är helgdags igen!? Någon bild har jag inte för vi var så hungriga att jag glömde att fota, haha! Det blir en bild på min söta hund istället!
Visst är han lik en marulk?! |
Rödvinssås
2 st röda lökar, grovhackade
12-15 st vitpepparkorn, hela
2 kvistar timjan
1-2 st vitlöksklyftor
5 dl kycklingfond
5 dl rödvin
1 tsk brun farin
2 msk smör
Kantareller
3-4 dl kantareller, hackade (tinade eller färska)
2 dl grädde
2-3 msk smör
Potatispuré
12 potatisar av mjölig sort
150 g Västerbottensost
5 dl mjölk, het!
25 g smör
Nymalen vitpeppar och salt efter behag
Gör så här
Rödvinssås
Fräs lök, vitpepparkorn, timjan och vitlök tills det fått färg. Slå sedan på kycklingfonden. Slå på rödvinet och låt småkoka minst 20 minuter. Sila bort lökrester och peppar. Fortsätt sedan att koka såsen tills det återstår 1/3. Tillsätt brun farin och en smörklick.
Potatispuré
Purén kan förberedas och görs klar strax innan serveringen. Koka potatisen i saltat vatten. Riv osten. Häll av potatisen, ånga av. Tillsätt den heta mjölken, lite i taget, samtidigt som du vispar med elvisp. Vänd ner osten. Salta och peppra. Häll upp i ugnsfasta portionsskålar. Låt dem sedan stå tills de ska gratineras.
Kantareller
Stek kantarellerna i smöret. Häll på grädden. Salta och peppra.
Ställ åt sidan medan du grillar eller steker marulken. Jag gav min färg i en grillpartaj och lät den sedan eftersteka i ugnen. Ställ in potatisformarna i 225 grader och gratinera dem tills de får lite färg på ytan.
Lägg en hög svamp på varje tallrik, en bit fisk ovanpå svampen och ringla lite sås över. En lite tuss med ruccola och en potatisformarna gör rätten komplett. Ställ fram resten av såsen i en lite kanna så att var och en kan ta mer om hen vill.
Mmm....så gott! :)
SvaraRaderaHi, hi, han är så söt!
Ha en fin dag!
Kram Lana
Potatispuré gillas! Kantareller tål jag tyvärr inte....
SvaraRaderaHoppas du mår bättre nu vännen... undrar hur du har det. Styrkekramar i massor!