Bild: http://www.hermanssonco.se/page.php?pid=21 |
I hösttider är det gott med grytor av olika slag och det börjar märkas på matbloggar runt om i vårt allt kyligare land. Den här innehåller äpplen, cider, Dijonsenap och kyckling. Goda grejer alltihop och i kombination svårslaget! Receptet är för två personer men jag tycker nog att fyra kycklingfiléer känns i mesta laget för två... När jag fick "receptet" fanns bara ingredienserna angivna så jag lagade enligt mitt eget huvud (vilket jag oftast gör även om det finns beskrivet hur man ska göra...) Resultatet blev en gryta som tog slut, så att inte ens hunden fick smaka...
Gryta med kyckling, äpple och Dijon
2 portioner
2 msk smör
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 äpplen
1 -2 dl äpplecider (jag tog alkoholfri)
2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 - 2 msk Dijonsenap
1 tsk torkad dragon (eller en näve färsk)
salt och peppar efter behag
Skär kycklingen i bitar och fräs dem gyllene i smöret i en traktörpanna eller djup stekpanna. Lägg i löken, skuren i skivor och låt den steka med tills den får lätt färg. Slå på cider, grädde, fond, senap och dragon och låt puttra ihop någon minut. Skala och skiva äpplena i lagoma klyftor under tiden. Lägg dem i pannan och låt dem puttra med ca tio minuter eller tills kycklingen är klar. Jag gillar när äpplena har lite tuggmotstånd men vill man ha dem mjukare kan man lägga i dem direkt och steka med kycklingen och löken.
Servera med potatisklyftor eller ris eller med en sallad.
Go fredag fina du!
SvaraRaderaJag tycker som du att det inte ska vara krav på att man kommenterar men jag blir ju själv så glad när någon gör det på min blogg.
Ha det gott
Kram Karin
Jag blir också jätteglad! Kram!
RaderaTrevlig helg! Många kramar, S
SvaraRaderaHälsa modern, om hon är kvar hos dig.
Detsamma till dig, kära du. Hon hälsar tillbaka! Kram!
RaderaHej fina Erika grytor på hösten är aldrig fel mums. idag har vi haft gåtfest : ( härhemma då mammas man fick extremt dystra besked av hans lungläkare. i princip så sa han att han kommer att dö av sin sjukdom och att det kan gå fort : ( jag är så ledsen gråter just nu.... : ( livet är skört det gäller att ta hand om varann kramar Sofia
SvaraRaderaUsch så jobbigt! Jag förstår att ni alla är ledsna. Det gäller verkligen att ta hand om varandra och vara snälla och uppskatta varandra medan man kan.
RaderaKram till dig min goa vän!
Så gott och mumsigt det verkar med denna gryta och grytor av alla de slag är ju så mysigt nu i lite kallare tider:)
SvaraRaderaTa hand om dig vännen
kram Lollo
Det är både lättlagat och gott! Kram!
RaderaGrytan låter jättegott! :)
SvaraRaderaHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Tack - jag hoppas att också din dag var bra! Kram!
RaderaJa du vet ju vad vi tycker om grytor... dom kan man aldrig få för mycket av!
SvaraRaderaSamma gäller för tipset om tidningen, så det tackar vi för.
Kramar, kramar, kramar!
Små grytor har ju också öron. Alltid gott och värmande och den blev fin. I dag har vi ätit annan gryta nämligen Crock Potgryta med högrev, vin och stark kalkonkorv. Mums! Kram!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaÅh det låter riktigt gott. jag har torkad oregano ju från Sicilien som är galet god!
SvaraRaderaKram Lena från make a head food
Dragon, oregano, timjan - jag älskar örtkryddor och de som växt i Medelhavsområdet är ju ofta lite bättre. Kram!
RaderaGodnatt min bloggskatt kram från en som håller på att bli förkyld i Hjo. Nytt jobb nya baciller en klassiker ; ) kram Sofia
SvaraRaderaJa, det där brukar komma som ett brev på posten... Särskilt för oss som jobbar med barn och ungdomar. Sov så gott och hoppas att bacillerna väljer att avvika till imorgon. Kram!
RaderaKlart mamma ska ha en smarrig gryta. Låter jättegott och att ha äppelcider i en quorngryta har jag testat... blev mycket bra resultat av det!
SvaraRaderaTack för din omtanke... jag är mycket bättre nu :) Jag hostade ju aldrig utan hade mest ont i halsen och var nedfrusen i kroppen kändes det som. Hoppas din hosta snart ger med sig för det är inte roligt för bröstkorgen när man hostar mycket. Stor varm söndagskram vännen!
Quorn kan man ersätta det mesta med! Så gott och dessutom nyttigt! Kram!
Radera