Bild: www.koketcetera.se |
Kalkongryta i Crock Pot
1 kg kalkongrytbitar från Ingelsta kalkon
1 gul lök
1 färsk liten vitlök
2 morötter
1 dl rödvin
2 dl vatten
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
2 krm svartpeppar
4 msk kalvbuljong
1 pkt cocktailtomater
2 msk tomatpuré
Tillsätts efter fyra timmar
2 dl blandsvamp (förvälld)
1 dl syltlök
2 spanska grytkorvar från Ingelsta kalkon
Tillbehör
Cornichons
Vinbärsgelé
Rårörda lingon
Lägg kött, skalad och klyftad lök, skalad och skivad morot, finhackad vitlök och cocktailtomater i grytan. Slå på kalvbuljong, rödvin och vatten. Rör ner tomatpurén och kryddorna. Sätt på locket på Crock Pot och ställ på långsam tillagning. Efter fyra timmar lägger du i svamp, syltlök och skivad grytkorv. Rör om så att allt blandas. Passa på att andas in de underbara ångorna. Tillaga två timmar till eller tills du tycker att köttet är mört och fint.
Servera grytan med kokt potatis eller som vi - med mos av palsternacka och potatis. Supergott!
Men nää!! Hela min långa kommentar som var ganska klok och nästan lite rolig försvann för att vårt internet la av! Fy vad jag blir arg!
SvaraRaderaMycket kort sagt så kan jag känna de underbara ångorna ända hit! Underbart gott Erika.
Kram Ann-Louise
Hahaha! Ja, visst är det typiskt när man väl tar sig tid att skriva något fyndigt! Men dina kommentarer värmer alltid! Kram!
RaderaJa, Crock-Pot:en är verkligen en tidsbesparande mackapär. LOVE IT too!
SvaraRaderaIbland är den bara så bra att ta till, när just tiden eller orken är en bristvara!
RaderaFörstår att en sådan gryta är ett måste! Desserten kommer jag inte att ha tålamod tid men den verkar fantastiskt god. Grytan skall jag däremot göra! Kram bp
SvaraRadera