Jag är fortfarande mer i en nyttofas än i en godisfas. Det betyder att jag hela tiden tänker på vad, när och hur jag äter. Många små mål, tugga noga och äta långsamt. På jobbet försöker jag ha med mig små mellanmål som ger energi men ändå innehåller ganska nyttiga grejer. Sockerfritt är det inte, men det är inte heller min avsikt. Vill man kan man använda Stevia istället för socker. Sirapen är däremot svår att byta ut - kanske mot den nyttigare agavesirapen? Någon som vet?
När jag bakade dessa hade jag inte vispgrädde i, utan sojagrädde. Det blev lite smuligt men fantastiskt gott! Lingonen kommer från Dalsland och det är världens bästa Inger, mina barns farmor som har plockat dem. Ett stort tack till dig, inte bara för det utan för precis allt annat som du är och gör. Utan dig hade mitt liv sett annorlunda ut. Du är en ängel!
När jag bakade dessa hade jag inte vispgrädde i, utan sojagrädde. Det blev lite smuligt men fantastiskt gott! Lingonen kommer från Dalsland och det är världens bästa Inger, mina barns farmor som har plockat dem. Ett stort tack till dig, inte bara för det utan för precis allt annat som du är och gör. Utan dig hade mitt liv sett annorlunda ut. Du är en ängel!
75 g smör
3 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 ½ dl hela lingon (ej sylt!)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner alla ingredienser utom lingonen.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 24 X 24 cm. Häll i hälften av smeten. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt kallna. Ställ sedan formen i frysen ca 1 timme. Skär kakan i avlånga bitar (bars). Förvara dem i frysen och ta fram när du behöver ett litet mellanmål.
Låter mycket gott! Jag gillar sött och syrligt ihop. Kram, hoppas du mår bra.
SvaraRaderaJag mår mycket bättre nu, tack! Kram!
RaderaDu gör mig tårögd
SvaraRaderaDu är bäst! Kram!
RaderaMm, gott och nyttigt är ju bra ju! Glad att du så sakterliga är på väg tillbaka till "normaltillstånd". Äta småmål ofta är ju bra när som.
SvaraRaderaKram kram
Ja, det är ju alltid bra även för plåtmagar. Kram!
RaderaSkönt att höra att du börjar bli bättre i magen!
SvaraRaderaSå gott med bars som mellanmål! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack söta du! Kram!
RaderaMums fina Erika med bars : ) de ser urgoda ut : ) kram från din vän i Hjo //Sofia
SvaraRaderaDe är under -bar-a, hihi! Kram!
Raderaåh va gott :) jag gjorde sockerfria bounty's idag :)
SvaraRaderaSupergott med kokos och Bounty vinner ju på att man minskar lite på det söta!
RaderaÅh kan tänka mig att de syrliga lingonen var supergoda med kokosen...
SvaraRaderaJag borde verkligen bli bättre på att äta mellanmål, men glömmer liksom av det.
Jag har varit urusel på mellanmål men sen jag blev sjuk måste jag.
RaderaHejsan. Mitt namn är sandra och jag har en fundering: jag undrar hur stora figurerna är som man får i mumins adventskalender. Såg i ett tidigare inlägg att du hade en sådan kalender. Mvh Sandra
SvaraRaderaHej Sandra! Vad kul att du hittade hit! Muminkalendern är från förra året. Figurernas storlek växlar. Till exempel är ju Mårran ca fyra cm hög medan Stinky kanske är två. Jag minns inte exakt, för kalendern ligger nerpackad bland mina jul-lådor. Ha en fin dag och välkommen tillbaka till bloggen om du vill!
RaderaOkej tack så mycket för det! En jätte fin blogg du har för övrigt!
Radera