fredag 11 april 2014

Fredagskakan 12 och en träff söderut

I dag åker jag söderut. Inte så långt men ändå. Jag ska till Falkenberg och träffa underbara Malin, Amy, Mårtenssons med flera för att njuta av mat, dryck och god samvaro med andra foodies. Det ska bli härligt och rapport kommer senare om våra förehavanden. Jag ser mycket fram emot att bo på hotell vid Skrea strand!

Bild: www.koketcetera.
Dagens kaka är mer en tårta som med fördel ätes med gaffel. Hos en av mina absoluta favoritbutiker - Kök etcetera - hittade jag de sötaste bakelsegafflar från Rice när jag shoppade loss förra helgen. De var dock lite små, men när jag frågade efter större fick jag genast hjälp att beställa en större variant. Så, för er som är intresserade av att äta bakelse med stil - här är en gaffel till bra pris.

Receptet på den här tårtan hittade jag en gång hos bloggaren En liten chili och fick lov att publicera det hos mig. HÄR hittar du receptet hos mig. Tårtan har jag gjort några gånger och jag måste erkänna att jag ibland gör fruktmoussen av ett pulver som jag köper hos Kakburken på nätet. Jag tycker mycket om deras produkter och har alltid varit oerhört nöjd med allt jag har beställt hos dem, inte minst mousserna.

Nu till påsk kan man med fördel garnera tårtan med ägg, fjädrar eller något annat påskigt. En marsipanhäxa kanske? Just den här bilden är inte världsbäst eftersom frukttäcket fick några sprickor i stil med Grand Canyon ungefär. Men ni ser i alla fall hur jag menar. Happy Friday till alla!




10 kommentarer:

  1. Åh, vad kul med bloggarträff! Jag vill oxo åka på sånt nångång! Du får gärna hinta till om det är nåt på gång nån mer gång, vore så himla kul att träffa alla de där, vars bloggar jag följer.
    Hoppas ni får det jättebra och att vädret sköter sig. ALLT är roligare i solsken. :)
    *kram* /Trollmamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bloggträff är jättekul och jag är så glad att jag fick en inbjudan! Vi får väl se om jag blir en av de som arrangerar nån gång - då lovar jag att tänka på dig! Kram!

      Radera
  2. Vilken fräsch tårta. Ha en underbar helg tillsammans med fina bloggvänner! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du - det ska vi! Kram!

      Radera
  3. Ha det gott! Kram,S

    SvaraRadera
  4. Tack min kära vän! Kram!

    SvaraRadera
  5. Ni verkar ha haft en härlig helg:) Synd att jag inte kunde vara med hade gärna träffat er alla:) Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fantastiskt och jag hoppas att vi kan ses på en träff en annan gång! Kram!

      Radera
  6. Ja, ska man äta bakelse så ska man väl göra det med stil eller hur?! Du är underbar!
    Bloggträffen ser ut att ha varit grym. Inte lite avis är jag...
    Stor kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Malin hade ordnat det på allra bästa sätt. Vi saknade dig men Helena och Olof var nog lite inne på att Öland och Kalmar har en del att visa upp när det blir dags nästa gång. Då är du ju självskriven som arrangör, eller hur? Stor kram till dig, fina Emmy!

      Radera