onsdag 15 augusti 2012

Loppisfynd från semestern

Jag lovade ju att visa bilder på några av mina loppisfynd, som jag gjorde under semesterfirandet i vårt vackra och regniga land. Först en pall som jag inhandlade i en skog utanför Limmared. Det var lilla B som tipsade oss om denna undangömda loppis. Själva hade vi aldrig hittat dit. Där fanns hur mycket fina saker som helst, men eftersom vi håller på att sälja kolonistugan har vi ingenstans att sätta alla fina och lantliga saker, så jag fick hålla i mig för att inte köpa tallrikshylla, gamla tvättfat och annat vackert med patina.

Men - det blev den här finfina pallen från (tror jag) femtiotalet. Den är klädd i ett ganska förfärligt fleeceliknande tyg (flanell kanske?) som jag ska ta bort, men i övrigt är den underbar. Kusin Vitamin har lovat att klä om den eftersom hon är världsbäst på sådant!

I pallen fanns HUR mycket grejer som helst. Tråd, nålar, stickor, virknålar, fingerborgar, måttband, knappnålar, knappar i massor, tryckknappar, resårband - ja allt som man kan behöva när man syr. Pallens översta fack går att lyfta bort och det finns förvaring även under detta. Där ligger dock allt i en röra, så det får ni inte se, haha!

Men det bästa av allt var att det i pallen låg handvirkad spets på rulle. Jo! Supertunn och fin spets som någon suttit och pillat med. Helt oanvänd låg den bara där.

Bara den är ju värd en hel del. Jag betalade 250 kronor för pallen och då fick jag en jättesöt keramikvas på köpet. Jag är värdelös på att sy, mest för att jag tycker att det är så infernaliskt tråkigt. Men när jag nu fick en ny och fin symaskin i födelsedagspresent så måste jag ju sy ibland. Bra att ha koll på sina grejer då, eller hur!?

När jag var i Hallsberg hos stora F tog hon med mig och J på en loppis i utkanten av sta´n. Det var där champinjonodlingen fanns. Då köpte jag stolen på bilden nedan. Den lurade jag till mig för bara 40 kronor genom att gnälla lite om att ryggstödet kändes knäckt. Hoho, det gjorde det inte alls men damen i kassan såg allvarlig ut och köpte mitt resonemang. Visst är det en läcker stol!?

21 kommentarer:

  1. Vilket syskrin. Det gillar jag. Roligt och spännande att det hade "fyllning". Spetsen - vilket jobb. Någon har haft mycket tålamod där. Förmodlig god syn också.
    Stolen ser ut att passa till syskrinet. Jag kan se dig sitta på den med skrinet bredvid och slöjda. Kanske berättandes rövarhistorier för kommande generationer.
    Du kan sy, sticka, virka, brodera, såga, hyvla en planka, emaljera, borra, spika.... Jag har sett dig i både trä- och syslöjd. Fina alster!
    Jag tror inte du gjorde som jag, lät modern sticka färdigt den mönstade yllekoftan. För att sedan "stolt" visa upp den för henne med blåsvänlig frisyr. Koftan blev fin, den är aldrig använd - sticks som fan. Nu ligger den i källaren och jag kan inte kasta den.
    Jaha, nu har jag flummat ut i minnesbanken igen.
    Många kramar, S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den spetsen hade jag aldrig haft tålamod till. Jag vill nog minnas att jag tyckte att slöjd (trä) var kul men att jag var rätt medelmåttig i både trä- och syslöjd. Men jag hade ju ingen hemma som kunde hjälpa mig, får jag försvara mig med. Minns du när vi skulle göra varsin hö-häck till våra marsvin? I sjuan tror jag det var. Einar höll på att få slag av vårt urusla borrande i rundstavar som till slut inte passade in alls. Vi fick slänga hela skiten. Himmel vad vi skrattade! Och N....-läppen som vi hade i syslöjd! Gode värd, hon måste haft starka nerver!

      Ja, slöjda/pyssla komme rjag nog alltid att göra. och berätta rövarhistorier. jag har redan planer på att kidnappa mina barnbarn och ljuga dem fulla med roliga historier om folk och fä. Särkilt om deras mödrar, hoho!

      Din kofta var så fin medan min tröja såg ut som om den kom från Returen. Jag minns också de två klämkäcka töserna i din klass på Social linje, Katarina och Jermehag eller nåt annat. De hade guldmedalj i fjäsk för hon-med-blåsvänliga frisyren! Det var tider det! När ska vi spendera en hel kväll med att prata minnen, du och jag!? Snart hoppas jag! Kram!

      Radera
    2. Höhäckarna hade jag glöm. Japp, ännu en lärare vi testade tålamodet på.
      Tror att jag alltid haft lite fördel i slöjden, både i trä och textil. Inte för att jag var flitig eller händig utanför att morfar var slöjdlärare och dessutom aktiv fackligt. De kände honom alla på ett eller annat sett. Damen med blåshåret var han dock lite på kant med om jag minns rätt. Eller hon var på kant med honom.

      Radera
    3. Det hedrar din morfar! Du var duktig på syslöjd, det kan ingen ta ifrån dig. Trä minns jag inte så noga, bara höhäcken, och den gick ju så där. Fniss!

      Radera
  2. Nej men den är ju helt underbar den pallen! Syskrins-pall :) Du måste visa bild på den med det nya tyget. Jag tror den kommer att bli superdupersnygg. Du gjorde ett riktigt fynd med tanke på alla skatter däri. En rulle handvirkad spets är en skatt också. Jag tror att den kommer till väl användning hos dig.

    Stolen då. Bara 40 kr för den?! Det är ju gratis för en snygg stol som den. Jag hade väldigt gärna haft både pallen och stolen hemma hos mig.

    Jag måste fråga, tapeten där bakom pallen är det hemma hos dig?

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej du! Jo, det är min tapet i köket, men jag ångrar mig lite på den. Jag är ju så svartgrå. Den känns alldeles för färgrik för mig. Men jag brukar tapetsera om köket ofta, så det är väl dags snart ändå, haha!

      Pallen kommer att visas upp när den är omklädd, men det kan ta tid. Jag är snabb när jag väl handlar men oj vilken lång startsträcka det är ibland. Jag tror att du förstår precis vad jag menar. Det brukar du göra. Kram!

      Radera
  3. Hej igen:)
    VIlka fynd du har gjort!!! Pallen är ju en skattgömma för en som syr;)) och har symaskin. Lilla stolen - urläcker!! Minns sådana hos farmor...
    Så till vårt lilla gemensamma...vår son går inte i skolan nu och du kanske inte heller minns honom...alla är ju inte högljudda och gör rackartyg;) Men enligt A ska du ha haft honom som elev (inga namn på bloggen) för några år sedan. Du behöver inte vara skraj;) För mig känns det som om bitarna hittar sin plats, för ditt namn verkade bekant men jag kunde inte komma på varifrån. Vi har nog aldrig träffats för det var kollegor till dig som hade utvecklingssamtalen. Det har i alla fall gått bra för A, motorintresset håller i sig och han har fått stora framgångar i sina MC-byggen.
    Senast var han med i ett TV-program "Biltokig" och berättade om sina MC-projekt. Reportage finns också med jämna mellanrum i MC-tidningarna.

    Ha det gott!!
    kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet mycket väl vem din son är. Himmel, han är ju en fantastiskt go kille. Honom glömmer man minsann inte. Jag nämnde detta för min kollega som sa: "Herregud, den pojken är den finaste elev vi har haft under hela MTGs tid." (Ordagrant återgett) Ta åt dig det, för det är bland anat du som har danat honom. Hälsa gärna från mig. Kul att se honom in action i programmet!

      Kramar!

      Radera
  4. Ja gud vilka charmiga fynd!! Det andas femtiotal över pallen, en riktig gobit:))) Och så söt spets, nu bara måste du ju sy något fint av den:)) Och stolen, wow!! Vad tuff du är i affärer, där har jag något att lära:))))

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har själv jobbat i butik och vet precis hur de i butiken tänker. Sen är man ju en hård fröken i skolan, haha!

      Radera
  5. Idag var komentarerna nästan lika roliga som Ditt inlägg

    SvaraRadera
  6. Vilken häftig pall, förvaringsplats kan man aldrig få för mycket av.
    Och stolen, det bor minsann två kompisar till den på vår vind. Jo, tyvärr så får dom bo däruppe eftersom platsen här nere inte räcker till. Men vi vägrar göra oss av med dom, man vet aldrig vart det bär i framtiden och där kanske det finns plats...

    Tack fina du för dina goa kommentarer i vårt kök, vi blir så himla glada när vi läser dom. Det betyder så otroligt mycket för oss, ska du veta, och gör det lite lättare de dagar när orken inte är på topp!

    Stor kram till dej från oss båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker som ni. En vacker dag finns det en plats för stolar och andra möbler som bor på vinden/i källaren.

      Tack själva för en härlig blogg. Jag läser alltid med ett leende på läpparna. Er mat är underbar liksom ert sätt att berätta om den. Kram!

      Radera
  7. Amen alltså vilka HÖJDARfynd gahhhhh lyllo : ) kram Sofia ps. var på en fantastisk föreläsning idag www.mickegunnarsson.com kolla in hans hemsida kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kollade in hemsidan och där fanns en hel del matnyttigt för mig. Jag måste nog maila denna man och ställa lite frågor. Han är ju dessutom från Ronneby, nästan granne med Nättraby där jag växte upp. Tack för tipset! Kramar!

      Radera
  8. Vilka underbara fynd du gjort. Tycker om den sista där och att gnälla på ryggstödet, bravo så smart vännen ;)

    Vill också tacka dig för alla fina kommentarer inne hos mig, det gör sannerligen min dag kram fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är hemsk i affärer, haha! Jag kan se på butiksbiträdet hur hon/han tänker. Kram!

      Radera
  9. Älskar fynd!

    Här lämnas allt som behöver sys, till svärmor. Inte min grej helt enkelt.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svärmödrar är gjorda av guld, åtminstone min. Tydligen din också! Jag är kass på att sy, men tänkte öva mig lite. Kram!

      Radera
  10. Wow, vilka fina fynd! Jag älskar pallen!

    SvaraRadera