tisdag 14 augusti 2012

Nytt jobb och saffransmuffins

I dag har jag börjat mitt nya jobb! Joho, jodå, jomen, javisst! En dag i veckan ska jag tillsammans med fem andra lärare och en rektor arbeta fram ett program som syftar till att Göteborgs gymnasieskolor ska arbeta på ett bättre sätt än i dag. Vi lutar oss mot forskning kring elevers lärande i länder som Finland, Nya Zeeland, Kanada och några till. Detta är länder som står sig bra i jämförelse med andra länder, då det gäller elevers kunskaper. Sverige har, från att ha varit ett land i täten, gått tillbaka till att ligga i mitten. Det är inte okej för ett land som vårt, där alla barn går i skolan och där skolan är "gratis" för alla. Jag vet att det är skattepengar men det finns åtminstone inga skolavgifter som stänger ute barn från utbildning som i vissa länder.

Hur som helst, roligt är det och jag känner mig lyft av att få delta i ett så spännande projekt. Jag inser också att jag arbetar på en bra skola, om man ser till hur vi arbetar och vilka arbetskamrater jag har. Oerhört kompetenta människor med mycket empati och dessutom himla roliga. Jag lyfter på hatten för hela "mitt" lärarlag, dvs. alla mina underbara arbetskamrater på MTG. Hurra för er!
Kantareller, plockade förra året. Jag glömde att fota dagens
små läckerheter. Jag åt upp dem i ett nafs (några sparade jag
till en omelett imorgon. Mums!)

Eftersom jag nu arbetar inne i Göteborgs centrum på tisdagar blev det en pigg cykeltur på två gånger en mil. Skönt att röra på de stela gamla benen lite. Mitt knä har hämtat sig ganska bra efter motvinden på cykelsemestern, och det gick hyfsat snabbt att cykla.
Väl hemma stekte jag de mest ljuvliga kantareller som jag fått av mina barns farmor, den fantastiska Inger! Oj, så goda de blev. Lätt knaperstekta i smör och serverade med lite kalkonkorv och andra rester, blev det en festmåltid.

Vidare har jag bakat saffransmuffins i fina små formar som jag vann hos Malins Diner för ett bra tag sen. Jättesöta små formar med svampar på. Nu när jag ändå var i svamptagen liksom... Det blir att ta med till jobbet imorgon. Tänk vad glada alla blir när man tar med fika; det är helt galet!
I bakgrunden mina kaffesirapsvarianter.
Vaniljsirap och kanelsirap. Gött till latten!

Nu ska jag faktiskt hoppa i bädden med mina två små paddor. Den ena är hund och heter Goliat och den andra är min I-pad. Himmel så bra att titta på SVTPlay i den! Sov gott alla kära vänner!

11 kommentarer:

  1. Grattis till ditt nya jobba. Snacka om rätt kvinna på rätt plats tjohooooooo heja Göteborg! Här har du en trött bloggvän ses imorgon igen kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snällaste du! Jag hoppas att jag ska göra ett bra jobb. Kram och sov så sött!

      Radera
  2. Vilket projekt, inte illa att få vara med i det. Spännande!

    Vad bra att formarna kom till användning. Glada kollegor är bra kollegor. Mina har fått smaka frystömningsrester i flera dagar. Får bli nytt snart också.

    Jag har gjort vaniljsyrup och gett bort tre gånger, efter du skrev om det. Superbra tips!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Åh så roligt och ett jättestort grattis från mig! Det är du värd och det är riktigt bra och hälsosamt med utmaningar och stimulans för hjärnkontoret. Jag tror faktiskt att din hjärna är knivskarp och du är mycket intelligent. Sånt märker man liksom ;)

    Åh tack från hela mitt hjärta för din kommentar ikväll. Jag blev så in i rackarn glad och varm ändå ut i tårna. Och det kändes gott. Nu ska jag lägga mig i en renbäddad säng i rosenrummet.

    Jag älskar saffran och saffransmuffins tänker jag också baka.

    Kram finaste Erika!

    SvaraRadera
  4. Grattis till nya och stimulerande jobbet, är övertygad om att det passar dej galant.....
    Själv söker jag med ljus och lykta efter ett nytt jobb...men allt har väl sin tid....
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Ojdå!! Jobbar Du på MTG??? Då vet du vem jag är???? (genom vår son)
    Det ser spännande ut med ditt nya jobb och Grattis till det! Du om någon kan göra underverk!!!
    jag har lite bråttom nu, men ska läsa vidare när jag kommer hem igen:)

    kram och ha en BRA dag!!
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Går din son på MTG??? Världen är liten. Nyfiket måste jag fråga om hans namn. Jag har inte gjort någon koppling mellan dig och någon elev här. Spännande men lite läskigt... Kram!

    SvaraRadera
  7. Ditt nya jobb verkar roligt! :) grattis till det! och din blogg är fantastisk!

    På tisdag börjar jag läsa till lärare :)

    Kram Andrea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, snälla du! Du är så uppmuntrande och jag tar till mig det du skriver. Tack raraste du!

      Jag önskar dig lycka till med din utbildning. Lärarjobbet är vansinnigt roligt och vansinnigt jobbigt. Det är värt det men ibland blir man galen. Och så helt plötsligt så står man där och hjärtat svämmar över av kärlek till eleverna. Då är det värt det många gånger om! Kram!

      Radera
  8. Stort grattis, så kul med nya utmaningar. Det kommer du att fixa galant!

    Saffransmuffins mums! Ojoj, det var inte en liten korg med kantareller det ;)

    SvaraRadera
  9. Låter som ett bra och intressant projekt, lycka till! Muffinsen ser så goda ut och smörstekta kantareller skulle vara gott! Kram

    SvaraRadera