tisdag 9 oktober 2012

Marstrand - en pärla när turisterna åkt hem

Bild: http://www.grandmarstrand.se/Marstrand.asp
Jag vill börja dagens inlägg med att tacka alla er som är så snälla och peppande när det gäller mitt skrivande. Det blir extra roligt när jag vet att ni tycker om mitt sätt att skriva. Så - tack snälla för era kommentarer! Det är ni som ger mig inspirationen!

I dag blir det ett kort inlägg, eftersom jag befinner mig på den underbara ön Marstrand - en av västkustens pärlor. Ja, när turisterna åkt hem alltså. På sommaren tycker jag att det mest är ett snobbigt ställe att häcka på, trängas med nyrika i blåvitrandiga tröjor med en etikett som kostar en månadshyra och som äter räkor för tre gånger pengarna.

http://www.grandmarstrand.se/Konferens.asp
Men när det inte är säsong är det ett otroligt vackert ställe, med fina gamla hus att kika på, kullerstensbelagda gator och stundom ett stormpiskat hav. Jag är här och arbetar med min "tisdagsarbetsgrupp" och bor på Grand hotell, fint som snus!

Hotellet byggdes år 1892 som sommarbostad åt kung Oscar II. Enligt hotellets hemsida bodde han här varje sommar i rum 24. Jag bor i 28, så det är nästan lite kungligt! Det är ett 4-stjärnigt hotell med väldigt smakfulla rum och ruggigt goda geléhallon i receptionen. Rekommenderas!!!


Bild: http://www.grandmarstrand.se/Marstrand.asp
Till kvällen serverades vi en trerätters meny som inte gjorde magen ledsen. Skagenröra med smörstekt bröd till förrätt, ugnsbakad kummel med potatispuré och en sås som vi bad om att få mer av - ljuvligt god! Desserten bestod av någon chokladkaka med pekannötter, blåbär, hallon och vaniljglass men den lämnade jag säkert 75 % av. Trots allt är det mat jag tycker mest om - inte desserter.

Efter några väldigt roliga lekar har jag nu krupit i säng och ska sova så gott det går. Imorgon väntar hotellfrukost och förhoppningsvis en promenad längs kajen innan arbetet sätter igång, 08.00. Kram och godnatt alla!

8 kommentarer:

  1. Det finns verkligen vackra platser i Sverige! Hoppas frukosten är lika god som trerätters menyn. Kram

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt du verkar ha det finis nu ska jag ta min mörbultade kropp ( Zumba) och njuta av sista heldagen i Grekland puss ; ) från Kreta

    SvaraRadera
  3. Åh så underbart. Bo på hotell i vacker miljö och äta god mat. Det känns som lyx. Bara att njuta. För mig händer det alltför sällan. Sist jag äntligen skulle få sova på hotell blev det tyvärr med en nyopererad hund som kräktes slem hela natten. Han hade en stor strut runt huvudet och kunde inte sova heller. Han sov inte och alltså inte jag heller. Hemskt var det och 900 kr fattigare. Ja ja bättre lycka nästa gång.

    Hoppas du får en bra dag vännen!

    Jag tycker också om det du skriver. Du har det. Men det har jag ju sagt flera gånger. Men jag kan säga det en gång till - Du är fenomenalt duktig på beskrivande text med inlevelse. Ja helt klart en stor begåvning :)

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  4. Låter härligt! Kanske ta en söndagspromenad på ett höstskrudat Marstrand - älskar promenaden runt ön bort från bebyggelsen. Kram bp

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker omgivning, ser riktigt fint ut. Ja, kommentarer och feedback är det som gör bloggandet så roligt. Det har tagit lite extra tid men snart så kommer den fina vinsten hos dig upp inne hos mig :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det är bara kul att du gillade din vinst! Kram!

      Radera
  6. Så härligt det låter :)

    Jag är trött ikväll. Jag funderar på att lägga mig!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag har aldrig varit där annat än på sommaren men ska dit i mörkaste november i år. Ska bli jättemysigt!

    Lena från Make Ahead food

    SvaraRadera