onsdag 28 november 2012

Hungrig på kvällskvisten

Ikväll sitter jag på jobbet och väntar på att sista utvecklingssamtalet ska påbörjas. Jag fick en lucka mellan två samtal och passar på att göra ett snabbinlägg här. Hungrig blir jag av alla dessa samtal och möten med fina elever och deras goa föräldrar. Jag längtar hem till lilla B som lovat att laga korvgryta av kycklingkorv tills jag kommer hem. Sedan ska jag krypa ner i ett hett bad och njuta en stund. Mitt ena knä bråkar med mig på samma sätt som i somras, så lite värme ska bli skönt.

I väntan på mat satt jag här och letade goda recept för framtiden. Hos Ingelstad kalkon hittar jag alltid recept som får mig att salivera (heter det så när man dreglar?). Det HÄR receptet på kalkonbröst med choklad och chili lät ju galet gott.
Bild: www.ingelstadkalkon.se

Nu till jul lanserar de en ny julskinka som är rimmad på samma sätt som "vanlig" skinka av gris. Jag brukar köpa ett kokt kalkonbröst annars, men i år blir det den rimmade varianten, inte bara rim på julklapparna alltså, hihi!

Sedan ska vi ju inte ha så mycket julmat i år. Vi reser ju bort, men ändå. Just nu är jag så hungrig att jag lätt skulle sätta i mig en hel jullåda själv, känns det som.

Bild: www.ingelstadkalkon.se
Eller vad sägs om goda små korvar, sylta, köttbullar och annat mums av det godaste kalkonkött? Leverkorv är inte min förtjusning annars, men nu skulle jag gärna sätta tänderna i en.

Köttbullar gör jag gärna själv, och till jul blir det lite andra kryddor i smeten än vanligt. Hur gör ni med julköttbullarna? Felix köpta eller hemgjorda? Vad använder ni för färs? Vegetarisk? Nöt? Bland?

Berätta era bästa köttbulleknep!

6 kommentarer:

  1. Tråkigt med ditt knä men härligt lite uppassning och ett härligt bad.
    Hur gör du för att kunna lägga upp bilder här på bloggen?
    Jag får meddelande om att jag fyllt mitt konto eller liknande....Tråkigt....det är ju bilderna som gör min blogg lite grann
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Åh, vad sugen jag blev på käk här på kvällskvisten.. men det blir man ju alltid när man besöker din blogg. Vi lagar inte så mycket julmat då vi inte är hemma på julen. Men både mamma och mormor är mästare. Mamma står för det mesta men mormors köttbullar är ett måste! Och så har vi ju min bror som är vegan men ändå äter juligt god mat som han lagar själv. Jag brukar snaska i mig den jag med!

    Ha en fin kväll! kram elin

    SvaraRadera
  3. Åh, julmat, längtar! Favoriterna är jullådorna (morot, kålrot och potatis). Jag skall nog laga någon sort av vegetariska bullar också! Hoppas ditt knä känns bättre idag, kram!

    SvaraRadera
  4. Skönt med varma bad, önskar nästan att det skulle få bli riktigt kallt ute så man kunde njuta av att doppa kroppen i hett vatten.
    Hoppas värmen fick knäet att sluta bråka med dej.

    Ja hur vi gör med våra köttbullar är väl inte någon större överraskning, hemmagjorda på nörfärs, eller kanske tar vi viltfärs i år när frysen i princip svämmar över av vildsvinskött.

    Krya på kramar, till dej och knäet!

    SvaraRadera
  5. Mums mums mums. Vi åt vörtbröd till middagsmaten med smör och ost : ) Den här jobbveckan har varit hemsk : ( Jag är själv ordinarie den här och nästa vecka, vilket innebär att alla tjatar på mig ; ) scheman osv allt ska jag göra gahhhh vad jag saknar mina kollegor. Barnen ropar mitt namn hela tiden inte vikariernas!! Ja ja en vecka kvar. Blir lite gnällig förlåt! Jag har ju det andra med du vet det där jag skrev om i mailet! Vid stress blir det värre!

    TJOHOOOO imorgon är det ÄNTLIGEN fredag : ) Vad händer i helgen finis. Ser fram emot posten : ) kram din galet trötta bloggvän i Hjo Sofia

    SvaraRadera
  6. en liten puss ; ) på knät! kram Sofia

    SvaraRadera