söndag 4 november 2012

Om att motstå frestelser...

I kväll har jag lagat saffranstryffel, lakritskola och kardemummatryffel. Jag har smakat på en kola och en tryffel. Veckan som kommer blir det hårda pix - jag har problem med att knäppa jeansen... Tre kilo måste bort! Så nu har jag inhandlat ett Nutrilettkit med allehanda godsaker (hrm) som ska ersätta måltider. Jag har lovat mig själv att få äta soppa på kvällarna, för annars svimmar jag. Det är okej att fasta en vecka när det är lugnt på jobbet men just nu är det bara FÖR mycket och då orkar jag inte.

Ikväll åt jag och lilla B en thailändsk kokossoppa som i ursprungsreceptet är helt vegetarisk. Jag lade till en stor kycklingfilé för att den skulle bli lite mer mättande, då jag inte hade något bröd till. Receptet är hämtat ur en bok som jag fick av min käre far för några år sedan. Vegetarisk mat från Thailand heter den och är skriven av Kirsten Skaarup och Richard Gilmore. Jag gillar thailändsk mat och lagar det gärna då och då.

Så här blev min variant av soppan:

Kokossoppa från Koh Samui

1 msk finhackat citrongräs
2 msk olivolja
2 1/2 dl kokosmjölk
100 g morötter
100 g broccoli
10 cm purjolök (det vita)
100 g vitkål
1 röd chili
2 tsk råsocker
1 stor kycklingfilé
1/2 l grönsaksbuljong
1 tsk kaffir limeblad
1 tsk torkad koriander
1 msk sötsur chilisås
1 msk soja
100 g kokta risnudlar

Strimla alla grönsaker mycket fint. Lägg dem i kokosmjölken som du kokat upp medan du strimlade grönsakerna. Låt koka 5 minuter. Tillsätt buljong, socker, limeblad, soja, chili, sötsur sås och koka upp igen. Strimla kycklingfilén och lägg den i kastrullen.Koka i ca tio minuter till. Strö över koriandern och servera med risnudlar som var och en får lägga i sin egen sopptallrik.

Lilla B hade ytterligare chilisås till medan jag kryddade med lite mer koriander. Var och en efter sin smak.

Tryfflarna ligger i frysen inför mitt glöggmingel om ett par veckor. Jag har så fullt upp nu att jag måste börja i tid. Recept kommer - jag lovar!

5 kommentarer:

  1. Låter som en mycket god och smakrik soppa! Lakritskola är en favorit, så goda! Kram

    SvaraRadera
  2. Kolor och tryffel låter gott men inte nutrilett. Hade dock, även jag, behövt tappa ett par kilo. Har blivit så försoffad både med träning och mat. Var så duktig i våras och i somras, nu.... Men men, Beach 2013 är ännu långt borta.

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Soppan låter som en riktig höjdare : ) Svimma får du inte göra så sörpla på ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Jag har kört alldeles för många dieter i mitt liv och alla är så trista. Träna är det som gäller för mig om jag inte ska bli galen (och gå upp i vikt).
    Jag hittade dessa kolor som jag ska testa: http://denvassastekniven.se/?p=3335

    SvaraRadera
  5. Oj, gick lite för fort...
    Soppan däremot låter som helt i min smak! Med eller utan kyckling. Thaimat är så fräscht, både vad det gäller kryddning och att den ofta innehåller mycket grönsaker.

    SvaraRadera