lördag 30 mars 2013

Långfredagsfirandet

Igår, långfredag, var vi på den årliga äggstra roliga äggande festen hos kusin Vitamin på den stora ön Hisingen. Hon är en makalös människa som varje år lyckas hitta på så mycket roligt och laga så mycket gott att vi häpnar. Varje år.
Fågelbo av choklad och godisägg.
Gelén sprack lite under transporten...

I år började det med påsktårta, som faktiskt jag hade gjort. Det var en smarrig sak med kladdkaka (gaaanska hård) i botten, mörk chokladmousse, mjölkchokladmousse, mango/persikomousse och överst slutligen ett lager gelé av tropisk juice. Den var inte direkt oätlig utan ganska lätt att svälja ner. Smorde insidan om man säger så. Recept finns om du klickar HÄR.

Vi fortsatte dagen utomhus med varma kläder på. Vinden var isande på Ramberget och vi gick inte hela vägen upp. Diverse lekar genomfördes i två lag: Lag Judas, anfört av stora F och lag Jesus, anfört av ännu större M. Lag Judas vann och min blygsamhet förbjuder mig att berätta vilket lag jag var med i, hihi! Vinnarskalle ligger i familjen.

Roligast var definitivt blindbockleken där man skulle fånga varann med en rockring. Det var galet svårt att beräkna var den andra befann sig. Stora F gjorde en del manövrar som syftade till att lura lilla B att hon var någon annanstans genom att prassla i löven en bit bort...

Under den spännande äggjakten hittades många ägg, och mitt hittades sist av allt av mig. Finurligt gömt och med ett underbart innehåll. Jag fick små morötter av socker och en burk med sparkling powder att ha på tårta, bakelser eller vad man nu vill ska "sparkle". Kusin Vitamin vet precis vad jag behöver!!!
Måste bli fina på morotskaka!

Vi åt mat också, jo då! Fantastiska sillar med chili och lime, en med romsås, en fyra-peppar-sill och en med äpple och pepparrot. Jag gillar inte krämiga siller (utom senapssill) så min favorit det här året blev fyrapepparsillen. Mums!

Till huvudrätt var det en lammstek som nog hade dugit som middag till vem som helst (som gillar kött förstås). Medelhavsgratäng med gremolata och ugnspotatis med rödlöksmarmelad. Vi var inte hungriga när vi gick hem, kan jag säga...


Jag önskar er alla en härlig påskafton. Här i Göteborg har man alltid en påskeld, där man bland annat eldar upp gamla julgranar. Vi får se om den får vara ifred i år. Något år tändes den på av någon lustigkurre redan på eftermiddagen så att den brunnit ut när det blev mörkt.

Och ni som har köpt smällare och raketer! Se till att skjuts av vuxna och då nyktra sådana. Vi har bitter erfarenhet i vår familj, av vad som kan hända när en raket går fel. Det förändrar många människors liv när en olycka sker, så var försiktiga, snälla!

Ikväll ska vi grilla och äta paj med stekta päron och grönmögelost. Gott som tusan tror jag att det blir.



12 kommentarer:

  1. Låter som en trevlig träff med god mat och även påskaftonens mat låter som en hit.

    Glad påsk fina Erika!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Så roligt du haft det med god mat och gott sällskap! Kram

    SvaraRadera
  3. Låter som ni hade en riktigt trevlig dag :)
    / Lena från make a head food

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att tillbringa dagen så här roligt med sina nära och kära!
    Smarrigt innehåll i ägget! :)
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Låter härligt!!
    Ha en fin dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  6. Vilken fin påsktårta du gjort mmm jag som älskar mango! Även påskmuffinsen här nedan ser så goda ut :) Låter som en mysig dag ni haft. Önskar dig en fortsatt trevlig påskhelg, kram!

    SvaraRadera
  7. Så kul det låter med ett så stort påskfirande! Härligt med lekar :)

    SvaraRadera
  8. Vad roligt med en massa påsklekar!!! Och tårtan verkar ju supergod!!

    SvaraRadera
  9. Det värmer att du haft så trevligt! :)

    Tusen tack fina du för din underbart värmande kommentar hos mig..ojoj vad glad jag blev ..så fiiint!! :)

    Hoppas du får en fin inledning på nya veckan
    Kram Lollo♥

    SvaraRadera
  10. Så mycket gott och vackert! Jag har länkat till dig idag! Stor kram!

    SvaraRadera