Jag och J hade i alla fall bjudit hem hans bror med fru till, hrm ja, sig själva då. Vi åkte hem till dem och sa "välkomna hem till er själva". Jag fick en fin värdinnepresent (jodå) i form av muffinsformar och en underbara Lilla My-handduk från Ekelöf. Fint ska det vara minsann! Jag älskar de handdukarna så det var mitt i prick.
Jag tänkte ge er en bildkavalkad över dagens alla övningar, men måste sovra bland alla bilder. Det pågick nog VM i pelargontäthet på deras altan och en massa annat som jag inte får plats med här i inlägget. Men ni får tänka er ett timmerhus (stort som tusan) mitt ute i skogen. Grått med blå knutar, omgärdat av en gärdesgård av ny modell men i gammal stil, en gäststuga (som vi invigde) av högsta klass med kaffemaskin, minibar och underbara affischer samt en bäddsoffa som var sprillans ny.
Vi inledde dagen med rosévin och räksallad på altanen. Helt i min smak. Tyst, lugnt och stilla i skogen. Förutom nyinköpta hästens frustande då. Vi tog en promenad till hagen och hälsade på den vackra damen i fråga. Ett fjortonårigt sto som är väldigt snäll. (Tanken var att jag skulle rida på denna finfina indianhäst men nackspärr satte P för detta, håhåjaja!)
Fina Lena med fina Karinka! |
Lena är nu övertygad om att en pastamaskin är ett måste i hemmet. Jag kan bara hålla med. Ravioliformen likaså. Den gjorde att raviolierna (?) höll ihop bättre än någon annan ravioli jag tidigare gjort. Perfekt!
Jag fyllde dem med ricotta, päron och lite hackad rökt kalkon. De fick ligga och torka på ett bakplåtspapper en timme eller så innan vi kokade dem. Under tiden åt vi förrätt bestående av en fantastisk champagne från Pol Roger och till den kallskuret av kalkon, grissini och riktigt goda oliver.
Raviolin serverades med en rumstempererad sås av valnötter och parmesanost. Några ugnsbakade cocktailtomater och lite färsk basilika till detta, utgjorde såväl lite syrlig smak som en färgklick.
Som tredjerätt serverades ett Amaronevin med några utvalda ostar som pecorino, parmesan och en som vi alla glömt namnet på. Den luktade som min pappas gamla strumpor kan jag säga... Urk!
Desserten intogs framåt tiotiden och var då som jag tidigare nämnde panna cotta med lakrits. Hallonsås och saltlakritsflingor var till behör som lyfte det hela till en kulinarisk höjdare. Hur mätta blev vi? Ja, inte galet mätta för vi åt i väldigt många timmar och det var inga mängder av någonting. Våra gäster var mycket nöjda sa de, och tyckte att vi gärna fick bjuda hem dem till sig själva fler gånger. Inga problem!
Recept på valnötssåsen får du om du klickar HÄR. Panna cottan följer nedan och kommer från bloggaren Bland bakverk och kastruller.
Lakrits-panna cotta
5 dl grädde
2 gelatinblad
1/2 dl socker
1 msk lakrits pulver
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig. Häll upp i formar och låt stå i kylen några timmar.
Jag mixade vanliga hallon med lite socker och hällde ovanpå panna cottan. Sedan lade jag dit några flingor av lakrits som jag fått av Lilla B. Hon har köpt dem hos ÖB vet jag.
En sån bra idé att fara hem till dem istället! Ni hade verkligen tänkt på allt att ta med. Fy nu blev jag sugen på god mat...Att äta god mat skulle kunna vara mitt yrke, om jag fick välja. Älskar när du skriver inlägg som detta. När du är på ett visst humör/stämning (?)trollar du :) Det är nåt du gör... Recept och små finurliga ordval och skojsigheter.
SvaraRaderaKram Ann-Louise
Jag skulle också vilja jobba med att äta god mat! Vilken grej! Vi kan starta en firma - typ "Vi äter, du lagar".
RaderaTack goa pralinen! Du ger mig alltid ny inspiration att skriva! Kram!!!
Tack tack tack!! FinaErika och J som pysslade om oss i vårt egna hem. Bilderna och texten gör mig hungrig igen. Menyn var alltigenom genomtänkt och alldeles alldeles underbar.... Kram till er båda, kom snart igen!
SvaraRaderaOch vi var duktiga på att äta, hoho! Kram!
RaderaFint!!
SvaraRaderaFint gjort, fina bilder, fin text. ♥
Tack snälla du!
RaderaVilken underbar idé! Att bjuda nån på middag hemma hos dem själva, det är ju fantastiskt. Särskilt om de har en gäststuga med... :)
SvaraRaderaEgen pasta ligger högt upp på listan över saker jag måste testa att göra. Ravioliform alltså... Hmm, kanske måste lägga till sån på önskelistan då. Fast nästan hela Bagaren&Kockens sortiment ligger ju redan med där, så en pryl till eller från lär väl inte märkas. *skratt*
Idag är sista dan innan min semester, om du undrar var sommaren tog vägen... *suck*
*kramar* /Trollmamman
Ja, där kan man önska sig precis allt. Jag blir tokig av ha-begär när jag kommer in där. Det är nästan så att jag inte vågar åka dit längre. Åh, stackare! Jag börjar jobba om en vecka - suck! Kram till dig!
RaderaVilken bra idé :) Egen pastamaskin låter toppen och vilka fina pastahjärtan du gjorde. Låter som ni hade det härligt tillsammans. Kram fina du!
SvaraRaderaJa, det var en fin kväll! Kram!
RaderaVilken lyxdag ni hade vad gott allt låter. Jag skaffade mig en pastamaskin som passar till min Kitchen Aid för typ 9 år sen, men aldrig använt likaså de andra tillbehören jag köpte till.....Knäppt!!
SvaraRaderaTack för länkningen!!!
Kram
Oj, finns det som tillbehör! det hade jag ingen aning om, men så har jag heller ingen Kitchen aid... Lite avis på det! Kram!
RaderaVilken lyx att komma hem till!
SvaraRaderaPasta är en sak jag aldrig gjort själv, kanske måste jag köpa en maskin nu när vi åker till Italien :)
Kram Lena från make a head food
Det måste du absolut! Väl värt pengarna! Ha en underbar resa!!! Kram!
RaderaPastamaskin finns i hushållet men är inte direkt utsliten. Får bli höstens projekt! Det där raviolihjärtat vill jag ha! Så fint!!!!
SvaraRaderaDet var billigt - 59 kr bara! Väl värt pengarna! Kram!
RaderaKan inte du komma hem till oss också? Jag lovar att fixa en fin värdinnepresent till dig med! :)
SvaraRaderaMaten låter troligt gott!
Mums!
Ha en härlig lördag!
Kram kram
//Lana
Hihi, det låter frestande! Kram!
RaderaLakritspannacottan - jättegod dessert, som jag gjorde idag för att fira vår 45-åriga bröllopsdag! Kram bp
SvaraRadera45 år! Grattis till er båda! Ni är så fina! Kram!
Raderagahhh vad det ser gott ut. Bryggan är bra i Hjo och Känsla samt Café Grönköping! Vet inte om café Grönköping har öppet på måndagar! Ska undersökas VÄLKOMNA TILL HJO fina Erika med följe : )
SvaraRaderaTack söta du! Jag längtar efter att träffa dig! Kram!
RaderaMen vilket fint initiativ. Och så god mat. Vi har också en pastamaskin som vi inte kan leva utan.Den är så bra. Men ravioliformen, vart har du fått tag på den?
SvaraRaderaDu har gjort så fina pastahjärtan, jag gillar upplägget starkt :) Tack fina du, jodå, vi njuter för fullt av ledigheten. Imorgon bär det troligtvis iväg mot västkusten lite längre söderut än där du normalt befinner dig. Stor kram!
SvaraRaderaDu är välkommen när som helst! Lovar att vara hemma!
SvaraRadera