I dag som så många andra dagar/kvällar har vi grillat i vår lilla trädgård. Denna gång blev det en köttbit som kallas något på spanska, men jag har glömt vad, haha! Det är brasilianskt sätt att stycka och mycket mört. Mörare än biff och billigare än oxfilé. Visst är det bra att köpa närproducerat och svenskt, men den här gången fuskade vi.
Jag gjorde pepparbiff av bitarna och doppade alltså kanterna i grovmalen svartpeppar. Annars bara salt på köttet. Färsk skivad ananas med muscovadosocker lades också på grillen. När det var färdiggrillat penslade jag på en glaze med lakritssmak. Mums, vill jag lova! Till detta hembakad focaccia och nykokta sockerärter från eget trädgårdsland. Ibland är livet rättvist!
Lakrits- och honungsglaze
(Ur boken "Lakrits", av Elisabeth Johansson)
1 tsk whisky
1 tsk lakritsgranulat
2 msk japansk soja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl flytande honung
1 msk olivolja
Blanda whisky och lakrits i en skål och rör tills lakritsen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en sås. Pensla denna på köttet när det är färdiggrillat. Jag penslade ananasen också och det blev supergott!
Goliat njöt av alla sina bollar under den varma dagen, men efter grillningen fick han mumsa på köttets fettkant! |
Låter som en mycket god glaze. I Amsterdam har vi haft en solig och varm helg, idag 32 grader :) Kram
SvaraRaderaKan det möjligtvis vara picanha ni har grillat? Glazen låter ju alldeles kanoners vill vi lova, right up our alley:)
SvaraRaderaKlart att det inte har gnabbats i nya sambolivet, det hade förvånat oss väldigt m ni hade varit i luven på varandra redan!
Kramar till er
Visst hette det så! Man kan alltid lita på er två! Tack och kram från oss båda.
Raderamen mums vad gott och vad härligt ni verkar ha det tillsammans du och J : ) jag åker hem till Hjo senast på tors. PA är inte bra än, han har fortfarande syrgas : / snart ses vi och tack min vän för den gulliga kommentaren på Facebook ang min bild från idag. Du anar inte hur glad jag blir! kram Sofia
SvaraRaderaKram! Snart ses vi i Hjo!
RaderaVisst är det härligt med semester när det är fint väder! Vad kul att ni prickat rätt med semester till den här värmen!
SvaraRaderaGlazen låter jättegott, fast jag tar bort lakrits...har nog redan sagt det att jag inte tycker om lakrits.. ;)
Ha en underbar dag!
Kramar!
//Lana
Glazen funkar säkert jättebra utan lakrits. Kanske en gnutta chili istället? Kram!
SvaraRaderaHaha men så lustigt! Jag skulle fråga hur lille Goliat mår då? Och så vips kommer det fram en bild på honom och han verkar ju ha en bra sommar! Han är ju så väldans fin :) Vi har haft värme i två dagar nu och det känns gott. Vi har haft alltför mycket kyla och blåst. Våra hundar har sprungit som galningar ute idag men det tar på krafterna. Tur. Då sover de inatt.
SvaraRaderaKramkram
Har idag läst många av dina inlägg bakåt i tiden - vilken trevlig läsning och vilka mumsiga recept! Jag har också använt mycket lakrits i sommar och gläder mig åt att en lakritsaffär ska öppna på Plantagegatan. Kram bp
SvaraRaderaMen vad kul med lakrits i marinaden, måste provas!
SvaraRaderaHoppas du har en skön ledighet!
kram lena från make a head food
Hmmm....kanske något för mitt lakritspulver. Borde funka.
SvaraRaderaJa, vilken sommar! Är det någon som klagar borde de flytta till annat land!
Gott! men du vad är det för skillnad på granulat och pulver?
SvaraRaderaJag älskar vädret! Har haft tre dagar på stranden och öppet i butiken på kvällarna. I dag har jag haft heltöppet hela dagen och sålt för mer än jag någonsin gjort. Caramba! Bra shoppingväder alltså.
Kram kram