Nåväl, maten blev god. Grillad kycklingfilé och tofu serverades med sås från Texas Longhorn, haricots verts-sallad och potatissallad. Här följer några recept väl värda att prova.
Potatissallad med senapsfrö
Koka 750 g små färskpotatis i åtta minuter. Är de stora kan man halvera dem. Lägg potatisarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll på en blandning av 2 msk olivolja, 1/2 färsk pressad vitlök (eller mer om du gillar vitlök), 1tsk bruna senapsfrön, 1tsk malen spiskummin, 1 tsk chilipulver, salt och peppar efter behag. Blanda runt så att all potatis får kryddblandning på sig.
Ugnsbaka i ca 35 minuter tills potatisarna är lite spröda. Mums!
Sallad med haricots verts och fetaost
Lägg 50 g ruccola på ett vackert fat. Fördela 200 g lättkokta haricots verts över salladen. Smula över 200 g god fetaost. Strö över 50 g rostade pinjenötter. Slutligen blandar du en dressing av 4 msk god olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung och 3 msk färska hackade örter. Jag tog basilika, oregano och timjan. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll dressingen över salladen. Supergott!
Recepten är inspirerade av tidningen Elle Mat och vin, senaste numret.
Recepten är inspirerade av tidningen Elle Mat och vin, senaste numret.
Goda sallader! Visst är det kul att äta ute och hos andra, men i mina fingrar börjar det klia efter några dagar utan matlagning :) Kram
SvaraRaderaJag håller med dig. Nu var det kul att få greja i köket igen. Kram!
RaderaSååååå gott! Speciellt den andra salladen faller mig helt i smaken! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Vad roligt! Ja, den var verkligen ovanligt enkel och god! Kram!
Radera