torsdag 8 december 2011

Önskelista!

I år byter jag inte julklappar med någon annan än mina barn. Jag kommer istället att sätta in pengar till välgörande ändamål, t.ex. Cancerfonden eller Stadmissionens hjälpverksamhet. Därför står mitt hopp till att Tomten ska ha uppmärksammat vilken snäll och god (hrm) person jag har varit under det gångna året. Det finns ett antal skojiga och livsviktiga saker jag gärna vill ha:
Bild från ashleybrookesart.blogspot.com

Ett kakställ/transportlåda från Cupcake Courier. Fantastiskt bra idé att stapla kakorna på höjden utan att de klibbar ihop. Jag gör inte så ofta cup cakes med topping men stället borde fungera lika bar med bullar, muffins eller andra större kakor. Awesome!

Annars vill jag ju ha de där pralinformarna i förra inlägget. De är så bra och lättdiskade och jag har provat att hälla kolasmet i dem också - fungerar alldeles utmärkt. Även små silikonformar från Lagerhaus fungerar med kolasmet. De blir som knäck i formen och är lätta att ploppa ut ur formarna, förutsatt att man har kokat smeten tillräckligt länge. Om du skulle misslyckas med kola eller knäck någon gång - släng inte smeten. Den blir perfekt som fyllning i en tårta eller just muffins. Eller så kan man ha den till glass. Kolasås mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...


Bild från http://www.wilton.com/
Den här är bara fööör fin! Perfekt att stansa ut hjärtformade brownies med. Håll med om att det är svårt att klara livet utan saker som dessa!?
Det finns en uppsjö av prylar för bakning på http://www.kakburken.se/ om ni vill spana in fler saker-jag-måste-äga-för-att-överleva.

Ikväll ska jag, efter att ha promenerat med vännen J och hennes dotter, åka hem och baka. Jag köpte den sötaste pepparkaksformen någonsin på Åhléns härom dagen. Det är tre små formar som blir ett pepparkakshus i miniatyr, när man sätter ihop delarna. Kakan/huset hänger man sedan på kanten av en tekopp eller glöggmugg eller... Bara fantasin sätter gränser.

Formen ser du på bilden här. Jag lovar att be lilla B fotografera kakorna när de är klara. Problemet just nu är att varje dag när jag kommer hem är det becksvart och jag kan inte fotografera eftersom min kamera inte håller måttet. Inte kakmåttet då, utan den är helt enkelt för dålig för att ta bra bilder när det är mörkt.
Bild från http://www.ahléns.se/

Visst är det en kul idé, med ett pepparkakshus som tilltugg till glöggen!?

2 kommentarer:

  1. håhå fina grejer det där. synd att cupcakegrejen var så dyr annars hade den kunnat bli en julklapp från mig..det svider att vara fattig när man har en så fin moder!

    SvaraRadera
  2. Du e söt du lilla B! Men jag vill bara ha en sak av dig i julklapp - en sminkkurs och en håruppsättningskurs. Billigt men tålamodskrävande - orkar du det? Puss!

    SvaraRadera