söndag 11 december 2011

Rea!

I dag skulle jag vilja handla allt jag ser på Broarnes hemsida! De har alltid många fina saker men just nu är det rea på Ib Lursens porslin. Jag har tre sk´ålar och en kanna men skulle lätt kunna ha typ allt ur deras serier. Nu till jul skulle jag vilja ha deras röda skålar att äta ur. Inte för att jag äter gröt men man kan ju äta t.ex. grönkålssoppa ur dem!
Jag har nog tyvärr inte råd just nu - mycket annat att köpa. Julgran ska inhandlas i dag och den går på hela 550 kronor. Jag kompromissar aldrig med gran och en platsgran kommer inte in i mitt hem förrän det finns skäl till det. En Kungsgran vill jag ha - det är det enda ordentliga julpyntet jag satsar på varje år. Granen kläs med pynt i guld och rött - inga smällkarameller eller slarvigt röda kulor. Nej, i min gran platsar bara det där extra fina pyntet. Det mesta har jag fått av min mamma.
När mina älskade barn var små fick de hänga granen full av smällisar och hemgjorda trolldegsgubbar - den tiden är förbi. Nu är julen inte lika rolig som då, men granen är vacker i alla fall.

För övrigt pyntar jag mest med röda kuddar, pläd och röda och vita blommor. En och annan tomte kommer upp strax innan jul, men de där Disney-tomtarna lyser med sin frånvaro.

Har ni hunnit pynta något hemma ännu? Är det plastgran som gäller eller äkta vara? Eller ingen gran alls?
 

4 kommentarer:

 1. Hej gullesnuttan!!! Tyvärr blir det plast i år... Fattig som en kyrkråtta och man vill ju inte stjäla... Förra året skulle vi köpa kungsgran som är vår favorit med, men då var vi så sent ute att vi inte fick tag på en enda gran!!! Syrran tittade i all hast in på en secondhandaffär och hittade en i plast för 40 spänn så vi kör på den i år med så har det kostat oss en tjuga per år ;-) Vilken underbar blogg!!! Ska läsa vidare ikväll!! Puss!!! Från din beundrare, Li.

  SvaraRadera
 2. Åh! Tack finaste fina du! Nästa år blir granen gratis om ni betalat 20 spänn om året de två första! Hurra - då får du råd med en massa annat! Och tänk vad granar du kan köpa när vi blir rika på vår affärsidé! Vi blir kanske så rika att vi får hänga guldtackor i granen, hihi! Kram och puss tebaks!

  SvaraRadera
 3. Men min dotter var glad och nöjd när hon var med på era julgransplundringar.Och pyssel som hon fick göra hemma hos dig. En rolig sida, vad duktig du är Erika !! Kram Marica

  SvaraRadera
 4. Men tack snälla du! Vad gulligt sagt/skrivet! Ja, Jessica var en riktig pysseltjej! Det känns konstigt att de är så stora nu. Vi får väl pyssla med våra barnbarn om några år, du och jag Marica! Kram!

  SvaraRadera