tisdag 20 december 2011

Tomas tvivlaren

Målning av Caravaggio
Som religionslärare känner jag att kanske, kanske ska jag ge kristendomen ett litet inlägg så här till jul, när vissa firar Jesu födelse och allt. Nu är det ju inte troligt att det ens var vid jultid han föddes; inte heller för 2011 år sen, men ändå. Hemma sätter jag fram julkrubban mest för att jag tycker att den är så vacker med sina figurer. Krubban får förbli tom fram till juldagen då Jesus enligt myten föddes i det lilla stallet.
Bild från http://dialog.radio-frei.de/wp-content/uploads/2008/12/julkrubba.jpg





Imorgon är det Tomas som har namnsdag. Tomas var ju en av Jesus apostlar och den som faktiskt tvivlade på att Jesus verkligen hade uppstått. Men han ändrade sig när han sett honom och beslutade sig för att följa honom.

Jag önskar verkligen att jag hade en tro som gav mig trygghet och hopp. Ingen av de religioner eller livsåskådningar som jag känner till, kan erbjuda mig det jag skulle önska. Kanske är det alla regler och allt som är svårt att tro på, som gör mig till en tvivlare?



http://www.firkloveren.no/upload/
sortiment/hemdekoration/maria/57-2019_list.jpg
I den tid vi lever, är det svårt att känna hopp ibland. Jag brukar försöka hämta min kraft och mitt hopp hos alla vänner och naturligtvis min familj.

Utan alla er vore jag ingen alls.

Så... tack alla fina som är inne på min blogg varje dag! Jag är snart uppe i tiotusen besök och tänkte då köra en utlottning av några saker som tack för att ni läser det jag skriver.

4 kommentarer:

 1. hihi jag dör, "Imorgon är det Tomas som har namnsdag och den dagen har Tomas namnsdag"

  SvaraRadera
 2. Oj! Religionsfröken kopplade på autopiloten och stängde av svenskfröken. Jag ändrar detta. Attans! (Fniss!)

  SvaraRadera
 3. Om jag ändå hade en autopilot att koppla på......

  SvaraRadera
 4. Det har du väl - du har ju Lennart, hihi!

  SvaraRadera