torsdag 16 augusti 2012

Askar och höstkänning

Eftersom min förra vaniljburk ska flytta hemifrån var jag tvungen att göra en ny. Jag som älskar att pyssla blir ju så glad när jag måste göra nytt. Man kan ju inte ha hur många  burkar som helst, så därför är det tur när något av mina alster ibland flyttar långt bort. Den här gången dessutom till en underbar vän.

På Panduro inhandlade jag också på sommarrean en "fusk-pysselgrej". Bara 14,50 kr. Det är en byggsats till en hjärtformad pappask, men bara att trycka ut och limma, Lite fusk för mig som är pyssel-tant men ett bra tips för den som saknar både idéer, tid och tålamod.

Panduro är ganska dyrt annars men på sommaren brukar jag köpa på mig ett lager när det är 70 % rabatt. Det finns alltid något jag behöver till min pysselarsenal... I september ska jag och några vänner åka till Ullared och shoppa. Där finns en Panduro-outlet som tydligen är en guldgruva för pysslare. Rapport kommer.

Butikerna gör ju plats för allt nytt som ska komma in nu, när det snart är höst. Höstkläder, höstsmink, höstinredning, syltburkar... Har ni känt det än? Höstens krispiga och friska luft? På morgonen är det en helt ny känsla i luften, även om dagen före varit varm. Jag välkomnar faktiskt hösten och ser fram emot att få klä mig i svart igen, att mysa med tända ljus och att soffgosa med lilla B. Hon flyttar hem igen om ett par veckor. Sen bär det av mot nya äventyr för henne. Vi får se vad det kan bli.

Panduroasken. Vad ska jag lägga i den?
Hemlagad kola att ge bort, fint lindad i rosa cellofan?



10 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot att soffgosa med dig också mamma!

    Idag ska jag ut och plocka blåbär. Sedan ska jag kanske koka blåbärskola, om jag hittar någon sån där sticka som mäter temperaturen. Vet inte om jag vågar utan..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen jättebra idé att koka kola utan termometer... OM du gör det ändå, ska du inte hälla upp kolan förrän du kan forma en fast och hård kula när du gör vattenprovet. Du droppar lite smet i ett vattenglas, väntar några sekunder och tar sedan upp smeten som svalnat. Rulla den sedan mellan fingrarna. Blir det en fast kula är kolan klar. Ofta syns det när kolan är klar. Smeten mörknar och bubblar nästan lite hotfullt i kastrullen.

      Puss puss, lilla B! Längtar efter dig!

      Radera
  2. Åhh så fin! :)

    Är det mig du menar? Blir lite osäker...Men... WIIIHOOOOOOO en vaniljburk är på väg till mig det vet jag ju och jag bor långt bort! Jo, det är nog mig du menar.

    Kärlek till dig!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem skulle jag annars mena, käraste Pralinen min? Den är packad och klar (inte berusad, bara inslagen i wellpapp) och jag ska försöka putta ner den i en brevlåda strax. Kram och kärlek!

      Radera
  3. Jo, hösten är på väg. Jag har också känt höstluften. Gillar september och oktober, november däremot går bort.
    När jag läste rubriken så trodde jag först att nu trillar löven, jag tänkte på träd och inte pyssel.
    Dina askar är hur söta som helst. Bra jobbat!
    Kram, S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jag tänkte inte på att ask är ett träd... Kul att du gillar askarna. Det kanske kan bli en ask åt dig när jag åker "hem" nästa gång. En att ha knappar i eller varför inte godis!?

      Förhoppningsvis åker jag ner om några veckor, men statusen på min far är inte så bra så det kan bli ett akut besök före man anar.

      Kram!

      Radera
  4. Visst är det gott nu när hösten kommer närmare och närmare....det är mörkt när jag går upp på morgonen nu.
    Ja, Panduro i Ullared är nog toppen för dej, av det fina pysslet jag sett att du har gjort. Oc asken du gjort nu är inget undantag!
    JAg var där för någon månad sen och hittade lite till mitt julpyssel ;)
    Att det fanns sådan askar som var färdigvikta visste jag inte, fick förresten katalogen igår på posten, ska kanske kika lite i den nu....
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Visst är det roligt att pyssla. Julen är snart här, hoho! Oj, vad jag ska greja men det blir väldigt mycket hemlagad kola i år tror jag. Måste börja ge bort i stor skala - annars blir jag som en boll, haha!

      Kram kram!

      Radera
  5. Du är så duktig! Önskar jag hade sådan kreativitet! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Du är väl också kreativ! Alla dina fantastiska bakverk! Kram

      Radera