fredag 19 oktober 2012

Paprikaröra, saknad och en resa till Skåne och kärleken

I dag har jag tagit farväl av en vän och familjemedlem. En man som jag inte var släkt med rent blodsbandmässigt men i mitt hjärta var jag det. Han var en riktigt godhjärtad människa som var mycket svår att inte tycka om. Tycka mycket om. Han var klok och rolig och mycket lugn. Jag fick ett guldsmycke av honom när hans mamma dog. Det skulle jag ha, sa han, för jag tillhörde liksom familjen trots allt. Han hade tårar i ögonen och jag hade tårar i ögonen. Det kändes i hjärtat! Det smycket bar jag i dag på hans begravning.

Tack finaste Gösta för alla år. Du är så saknad och sorgen är så stor för många här på jorden. Men minnena är ljusa. Mina tankar går till Margita, Bosse, Poa och alla de som stod dig närmast!

På kvällen var jag trött och orkade inte laga någon avancerad mat. Lilla B gjorde paprika- och valnötsröra som vi åt till sallad med fetaost och majs med grillat kött till. Gott och enkelt. Röran kommer från Mingelmat av systrarna Eisenman.

Rostad paprika- och valnötsröra

ca 5 dl

5 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl ajvar relish
1 - 2 skivor dagsgammalt bröd
1 tsk strösocker
3 dl valnötter, hackade
salt och peppar

Värm ugnen till 250 grader. Dela varje paprika och ta bort kärnorna. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i 25 minuter tills skalet svartnar. Lägg paprikorna i en plastpåse, knyt till och låt svalna något. Dra sedan av skalet och kasta det.

Kör alla ingredienser utom valnötterna i en matberedare tills det blir en röra. smaka av med salt och peppar och rör ner nötterna.

Imorgon åker jag till Lund för att hälsa på min lilla pappa. När jag gjort det ska jag träffa en vän som är en stor kärlek. Hon är så speciell, så fin och så bra. Jag saknar henne dagligen men vi ses mycket sällan. Den här helgen blir det äntligen av. Åh, vad jag längtar!

16 kommentarer:

  1. Beklagar sorgen Erika. Det är svårt att ta farväl av både nära och kära... jag brukar ibland tänka att personen ifråga var för god för denna jord och verkligen behövdes någon annanstans lite mera...

    Röran låter så god, duktig din dotter är!

    Njut av din resa söderut och ha det riktigt mysigt och bra. Stor varm kram i denna svåra stund.

    SvaraRadera
  2. Snälla söta Du...Du har mycket nu. Jag förstår att denna mannen betydde mycket och hade en stor plats i ditt hjärta. Att behöva ta farväl är så fruktansvärt...

    Jag hoppas att din resa söderut blir riktigt härlig för Dig.
    Vad skulle vi göra utan våra goa och omtänksamma barn??
    Röran ser jättegod ut och när jag läst receptet så ser det ut som att den passar mig precis. Jag älskar den typen av röror och oftast får jag ha dem ifred här hemma också.

    Ha det nu riktigt gott!!
    Jag tänker på Dig!!
    kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Käraste Lisa! Tack för din omtanke. Jag är så sliten av jobb, oro för min pappa och lite annat som jag inte vill skriva om här. Men jag klarar mig.

      Min saknad är liten jämfört med min släktings frus och barns. Ibland tycker jag att det är en stor del av sorgen på en begravning - att se hur ledsna de allra, allra närmaste är. Vi har alla vår stund på jorden, men visst är det svårt med begravningar. Man blir så enormt trött efteråt också. Ja, våra barn är vår glädje i livet, helt klart! Kram och tack för dina tankar!

      Radera
  3. Beklagar sorgen! Jag önskar dig en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  4. Jag lovar att ha det bra i Skåne!

    SvaraRadera
  5. Beklagar sorgen fina Erika. Ha det så mysigt hos pappa nu kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Stor kram! Det är så hemskt med begravningar, fast på något konstigt vis ett fint avslut ändå. Man kan inte riktigt ta på känslan. Den finns, men man kan inte beskriva den. Jag som brukar vara bra på att verbalisera sådana känslor...

    SvaraRadera
  7. Finis välkommen hem igen. Hoppas din pappa inte mådde allt för dåligt?! kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Igår var han hyfsat okej men i dag var han blek och trött och sov en del när jag var där. Men det var fint att träffa honom. Kram!

      Radera
  8. Det är så mycket vi får hantera i livet, glädje, sorg, lycka och förväntningar i en enda stor bergochdalbana :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inte är det någon raksträcka precis... Kram!

      Radera
  9. Åhh kära du...Jag kramar om dig.

    SvaraRadera
  10. Kramar till dej från oss, vi känner med dej.

    SvaraRadera